Stáhněte si album "Kašpárek navždy" Kašpárka v rohlíku

11.10.2009 13:00 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Kašpárek v rohlíku
© Honza Průša / musicserver.cz
Málokdo by před dvěma lety čekal, že se Kašpárek v rohlíku, divadelně-hudební skupina pro dětské kabaretní představení, stane vyhledávaným festivalovým zpestřením, jímž se baví lidé bez rozdílu věku. Po dvou letech je tomu tak a původně divadelní taškařice dnes platí za inteligentní hudbu pro děti, které se neštítí ani rodiče, případně prarodiče.

Ovšem ani tak Kašpárek neusíná na vavřínech a stále se vyvíjí. První album "Bejbypank", na němž se podílel třeba Márdi z Vypsané fiXy, Blanka Šrůmová (ex-Tichá dohoda) či Jarda Svoboda z Trabandu, mělo spíše zabavit "děti znuděné tvorbou pro děti". Jako neznámý projekt byly jednotlivé skladby a úryvky z představení umístěny nejprve na web ke stažení. Nyní se k první kolekci přidává i deska druhá, "Kašpárek navždy", která vyšla letos v červnu a která už jen nebaví, ale také třeba učí, třeba že černá není o nic horší barva než bílá...

Kašpárkova dvojka byla na internetu zveřejňována postupně, poslední píseň, "Čůrej", rozpustilý cover asi nejznámější pecky The Clash "Should I Stay or Should I Go", byla uvolněna na začátku tohoto týdne. Na webu si tak mohou ti, kteří o Kašpárkovi slyší poprvé, anebo notoričtí neplatiči za hudbu stáhnout obě dvě studiové desky. Při dalším hledání pak ještě narazíte na ukázky z tvorby Kašpárkových kamarádů, kapel Hm..., Miou Miou a Folk3mail, a také na výběr námořnických písniček "Pár mu jich dej".

Desku "Kašpárek navždy" si můžete stáhnout zde, ostatní zmíněné mp3 najdete v postranním menu otevřené stránky.

A když už vás přestane natočená hudba bavit, můžete se podívat sem na texty, které v nedávno skončené soutěži poslaly Kašpárkovi děti (a v některých případech i rodiče), možná se v budoucnu dočkají svého zhudebnění. Každopádně je jasné, že bejbypank se uchytil a Kašpárek není mrtev. Na ukázku předkládáme úryvek textu "Známka bejbypanku" od Rozárky a Františka Ferencových:

Umělý číro nosil na hlavě,
propadl celý bejbypanku.
Máma myslela,že skončí v Opavě,
propadl celý bejbypanku.
Ve školce běhal, vůbec si nehrál,
propadl celý bejbypanku.
Všechno byla pravda, takže nelhal,
propadl celý bejbypanku.

Ale holky říkaly,
bejbypank je super,
ale holky říkaly,
ten je teda dobrý


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY