Hity a jenom hity, nic víc?

13.02.2001 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

"Nejlepší výběr na svěrě 2/2000" je další z řady výběrů, naplněných rádiovými hity.
5/10

Nejlepší výběr na světě 2/2000

Skladby: Natalia Oreiro - Cambio Dolor, ATC - My Heart Beats Like A Drum (Dam Dam Dam), Melanie C - I Turn To You, Robbie Williams - Rock DJ, Kylie Minogue - Spinning Around, Modjo - Lady (Hear Me Tonight), Orange Blue - She's Got That Light, Erasure - Freedom, Toni Braxton - Spanish Guitar, Westlife - My Love, Spiller - Groove Jet (If This Ain't Love), Sonique - It Feels So Good, Reamonn - Supergirl, Alice Deejay - Will I Ever, A-HA - Minor Earth Major Sky, Christina Aguilera - I Turn To You, Heather Small - Hold On, Moby - Porcelain, The Underdog Project - Summer Jam, Sisa Sklovská - Jsem tvá

Kupte si kompilaci Nejlepší výběr na světě 2/200 za skvělých 499,- Kč na CD nebo za 299,- Kč na kazetě!

Celkový čas: 75:12
Podle názvu "Nejlepší výběr na světě 2/2000" jsem usoudil, že se bude jednat o kompilaci, která mapuje druhou polovinu minulého roku. Výběr skladeb tomu i nasvědčuje, ale nikde to není zmíněno. Celé album sestavil René Hnilička, pro někoho možná úplně neznámé jméno. Tento pán začínal na karlovarském rádiu Dragon, kde měl posléze na starosti i hudební "vzhled" tohoto rádia. Potom se přestěhoval do Prahy a nyní působí na Frekvenci 1. Tedy je to člověk, který ví, co na českých rádiích letí. Tomu i odpovídá tracklist dvaceti skladeb, který není problém sestavit kdykoliv vás někdo o půlnoci vzbudí a chce, aby jste jako z rukávu vysypali vyjmenovaná slova od Z.

Na sedmdesát pět minut trvajícím cédéčku naleznete všehochuť, každý si zde může přijít na své. Od jednoduchých kolovrátkových hitů (ATC, Modjo, Alice Deejay atd.) po propracovaný pop (Robbie Williams, Kylie Minogue, A-HA). Zvláštní pozici má Natalia Oreiro ("Cambio Dolor"), která si vydobyla popularitu na poli jedné nejmenované telenovely. Dalším úkazem velké popularity je Mobyho album "Play", které je zde zastoupeno skladbou "Porcelain", již považuji za zlatý hřeb tohoto výběru. Zamrzí, že domácí produkci prezentuje pouze Sisa Sklovská a její skladba "Jsem tvá", která není vyloženě špatná, ale spíše bych očekával hit od Heleny Vondráčkové, Lenky Dusilové, Petra Muka nebo od skupiny Lucie. Bohužel, nic takového zde není, což je trochu škoda, když se jedná o výběr sestavený čistě pro Českou republiku, nemyslíte?

Kompilace "Nejlepší výběr na světě 2/2000" není vyloženě špatná, je však otázkou, jak dlouho si některé hity budeme pamatovat, tedy z kterých skladeb se stanou trvalky, které si budeme zpívat i po uplynutí několika let. No, necháme se překvapit, co říkáte?

CD k recenzi poskytla firma BMG.

Album: Nejlepší výběr na světě 2/2000
Hodnocení: 5/10
Celkový čas: 75:12
Skladby:


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY