MP3 Jukebox 29/2009

23.09.2009 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Wolfmother - New Moon Rising (YACHT Remix) (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: funk, electro

Wolfmother - New Moon Rising
Bluesrockoví puristé Wolfmother na říjen přichystali nové album "Cosmic Egg". "New Moon Rising" je první singl, který znovu připomene, jak moc australský band miluje Black Sabbath. My si ale skladbu představíme v remixu od rozverných YACHT. Ti magický kytarový riff nahradili riffem syntezátorovým a tipl bych si, že pár fanoušků Wolfmother z toho bude mít po poslechu vlasy nahoru, stejně jako zpěvák a kytarista Andrew Stockdale.


Wolfmother - New Moon Rising


Wolfmother - New Moon Rising (YACHT Remix)


Wye Oak - Take It In (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: indie folk, blues

Wye Oak - The Knot
Wye Oak jsou trochu jako The White Stripes - holka a kluk, kteří si vystačí s kytarou a bicími. Jen pozice si vyměnili, a tak za mikrofonem stojí křehká Jenn Wasner, která skupinu táhne do folkovějších vod. Neznamená to ale, že by nedokázala přitlačit na pilu, což sami názorně uslyšíte. Píseň, kterou pověsili na internet, pochází z druhé desky "The Knot", která vyšla na konci července u Merge Records.


Wye Oak - Take It In (Live Merge XX 7/26/09 Memorial Hall)


Shafiq - Nirvana (8/10)
odkaz na MP3 ke stažení
žánr: soul, hip hop

Shafiq - En' A-Free-Ka
Shafiq Husayn je jedna třetina futuristického týmu Sa-Ra Creative Partners. Sotva opadlo nadšení z jejich aktuální desky "Nuclear Evolution: The Age of Love", přichází Shafiq se sólovkou nazvanou "En' A-Free-Ka" vydanou trochu překvapivě u Plug Research. Komu Sa-Ra přišli divní, nejspíš moc nevezmou ani Shafiqovu desku. Je to psychedelická jízda po okrajových čtvrtích soulu a hip hopu, tedy v místech, v nichž Shafiq cestuje třeba v doprovodu s Erykah Badu. Jen si pusťte promo MP3 track "Nirvana", při kterém budete mít pocit, že ve studiu se odehrál ujetý večírek schizofreniků. A to je pochvala.


Shafiq - The U. N. Plan


Bebel Gilberto - Chica Chica Boom Chic (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: bossanova

Bebel Gilberto - Chica Chica Boom Chic
Čika čika bum čik je rytmus bossanovy. A kdo jiný by nám o ní měl přednášet než brazilská zpěvačka Bebel Gilberto. Za svoje poslední bezejmenné album si odnesla nominaci na Grammy, a tak je její novinka "All In One" v kruzích fanoušků world music očekávaná s velkým napětím. Deska vychází na konci září u Verve.


Bebel Gilberto - Chica Chica Boom Chic


Vitalic - See The Sea (Red) (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: french house

Vitalic - Flashmob
Francouzský electro mistr Vitalic se vrací s novým albem "Flashmob" a na ochutnávku nám vysílá skladbu "See The Sea (Red)". Zbystřit by měli hlavně všichni fanoušci Justice, protože Pascal Arbez už míchal elektronické beaty s extrémně efektovanými metalovými riffy dávno před pařížskou cool dvojicí. Důkazní materiál najdete na albu "OK Cowboy" a nebo ještě dříve na "Poney EP". To jen abyste věděli, že hodnotit "See The Sea (Red)" jako kopírku Justice by nebylo příliš moudré.


Vitalic - See The Sea (Red)


Vitalic - Flashmob Minimix - 10 minut




DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY