Kapela Schodiště připravila křest svého DVD

21.09.2009 12:02 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Schodiště - Chcete rokenrooool??!!
© facebook interpreta
Kapela Schodiště (dříve Nahoru po schodišti dolů band) představí 1. října v pražském Lucerna Music Baru své nové DVD. Společně s fanoušky, plejádou hostů a překapelou Poletíme? pokřtí dvoudiskový set nazvaný "Chcete rokenrooool??!!". Poté bude pokračovat v turné Rokenrooool Tour, které začalo 12. září.

Samotné DVD přináší záznam koncertu kapely z loňského roku právě v Lucerna Music Baru. Dvouhodinový program je proložený vstupy Zdeňka Suchého a Petra Čtvrtníčka, s jejichž divadlem Vrata skupina hojně spolupracovala.

Druhý bonusový disk nabízí kromě starších a současných klipů také dokument Ivana Tatíčka z roku 1985 "Všude doma dobře nejlíp", muzikál divadla Vrata "Timur a jeho Sparta" s hudbou Schodiště a jako laskominu pro fanoušky pohled do soukromí skupiny prostřednictvím domácího videa z několika soustředění. Technicky se fanoušci mohou těšit mimo jiné na zvuk 5.1 DTS a širokoúhlý formát obrazu. Sami se můžete přesvědčit trailerem, který najdete na stránkách YouTube.com.

Jako kmotra si členové formace vybrali herce a písničkáře Jiřího Schmitzera. Z hostů na křtu vystoupí rocknrolloví nestoři Viktor Sodoma a Pavel Sedláček. Ti si s kapelou střihnou nejstarší hitovku "Pytlíky ČSA".

Dodejme, že Schodiště na slavnostní vystoupení pozvalo i dechovou sekci, doprovodné vokalistky a nebude chybět ani showman, klarinetista, dnešní člen Tří sester a někdejší opora formace Nahoru po schodišti dolů band Martin “Jaroušek“ Roušar s neodolatelnou rozcvičkou v písni "Dyskosong".

Zbývající koncertní termíny Rokenrooool Tour:

01.10. Praha, Lucerna Music Bar
17.10. Přívrat u České Třebové (Becherobraní)
07.11. Beroun, pivovar Berounský Medvěd
21.11. Třebíč, klub B
27.11. Pardubice, Ponorka
28.11. Letňany, Ojai Club
09.12. Praha, Vagon


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY