MP3 Jukebox 28/2009

16.09.2009 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Memory Tapes - Bicycle (9/10)
MP3 ke stažení

Grum - Heartbeats (Memory Tapes Version) (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: dream pop

Memory Tapes - Seek Magic
Dayve Hawk alias Memory Tapes ve mně svojí hudbou probouzí vzpomínky na průzračné letní večery, v nichž se zastavil čas. Je to trochu hippie pop, trochu vypohodovaná baleárská psychedelie a trochu duchařská elektronika. Pod jménem Memory Cassette vydal letos výtečné EP "Rewind While Sleepy" a tento týden debutuje na dlouhohrající desce nezvané "Seek Magic". Z ní je naše první ukázka "Bicycle". Druhá je jeho remix pro mě neznámou partičku Grum. Hawk si jejich skladbu omotal kolem prstu a infikoval svojí charakteristickou náladou. K dobru přidáváme ještě dvě další skladby z YouTube.com, včetně remixu "Bicycle" od The Horrors.


Memory Tapes - Bicycle (Horrors' Cosmic Dub)


Memory Cassette - Asleep At The Party


Fever Ray - Seven (Martyn Seventh Remix) (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: dubstep, electro

Fever Ray - Seven
Fever Ray alias Karin Dreijer Andersson z The Knife natočila svým bezejmenným debutem jednu z nejlepších desek letošního roku. Teď z ní vytahuje už čtvrtý singl "Seven". O remix se postaral holandský dubstepový mistr Martyn. Ponurou atmosféru originálu ponechal, díky kovovému beatu teď hlas Karin zní snad ještě děsivěji. Určitě se podívejte i na klip k původní verzi písně.


No Age - You're A Target (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: noise rock

No Age - Losing Feeling EP
Po výtečném albu "Nouns" se No Age vrací s EPčkem "Losing Feeling". Vyjde na začátku října v digitální podobě na vinylu (nikoliv však na CD) a bude na něm ke slyšení i skladba "You're A Target", kterou nabízíme ke stažení. Jako obyčejně u No Age platí, že ani zde kaskády skřípavých kapel nemůžou zakrýt fascinaci melodiemi ala Beatles. A že skladba je dříve u konce, než se nadějete.


No Age - You're A Target


No Age - Aim At The Airport


Bassnectar - Cozza Frenzy (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: bass music

Bassnectar - Cozza Frenzy
Kalifornský elektronický tým Bassnectar už existuje pár let, ale teprve track "Cozza Frenzy" zprostředkoval moje první setkání s nimi. Track na pomezí dubstepu a breakbeatu funguje skvěle v současné vlně míchání hip hopu a elektroniky. Vzpomínáte na big beat na přelomu tisíciletí? Bassnectar dělají něco podobného, ale mají lepší a tvrdší basové linky. Rozumíme si?


Bassnectar - Cozza Frenzy (Mega Bass Remix)


Om - Cremation Ghat II (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: stoner metal

Om - God Is Good
Hlemýždí meditační metal kapely Om je hudba pro zasvěcené a jejich aktuální album "God Is Good" natočené znovu se Stevem Albinim promluví hlavně k těm, kteří jsou při poslouchání hudby trpěliví. Je to první deska natočená s novým bubeníkem Emilem Amosem a jak ukazuje skladba "Cremation Ghat II", Om na ní znovu míchají východní motivy s loudavými riffy ala Black Sabbath.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY