Hudba letošního léta

22.09.2009 05:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Francouzský DJ David Guetta přichází už se čtvrtou deskou. Ta předchozí "Pop Life" před dvěma lety obsahovala mega hit "Love Is Gone", jehož sample použil i při produkci "I Gotta Feeling" pro Black Eyed Peas. Nová deska "One Love" je už nyní ještě úspěšnější.
6/10

David Guetta - One Love

Skladby: When Love Takes Over feat. Kelly Rowland , Gettin' Over feat. Chris Willis, Sexy Bitch feat. Akon, Memories feat. Kid Cudi, On The Dancefloor feat. will.i.am & Apl De Ap, It's The Way You Love Me feat. Kelly Rowland, Missing You feat. Novel, Choose feat. Ne-Yo & Kelly Rowland, How Soon Is Now feat. Sebastian Ingrosso, Dirty South & Julie McKnight, I Gotta Feeling (FMIF Remix Edit) feat. Black Eyed Peas, One Love feat. Estelle, I Wanna Go Crazy feat. will.i.am, Sound Of Letting Go feat. Tocadisco & Chris Willis, Toyfriend feat. Afrojack & Wynter Gordon, If We Ever feat. Makeba
Vydáno: 24.8.2009
Celkový čas: 55:07
Vydavatel: Parlophone
Aha! Rádia neposlouchám a když jsem někde náhodně slyšel píseň "When Love Takes Over", myslel jsem, že to zpívá třeba September. Davida Guettu jsem znal pouze po jménu, ale recenze mě lákala: tolik významných jmen hip hopu a r'n'b na jedné desce, to může být zajímavé. A při prvních sekundách poslechu mi došla ta pravda: ona píseň s vykradeným klavírovým motivem z "Clocks" od Coldplay je tedy od Guetty a ta zpěvačka je Kelly Rowland známá z působení v Destiny's Child. Přiznávám se, že v takové hlasové pozici jsem ji nepoznal. Jo, a je to chytlavý letní hit.

Celá deska "One Love" je ideálním materiálem pro letní diskotéky. Kam jinam by také skladby francouzského DJe seděly, že? Dojmy po prvním poslechu byly příliš ovlivněny neznalostí Guettovy tvorby (a Guetty samotného, vůbec mi nepřišlo z klipů, že může mít 41 let). Vše znělo jako "I Gotta Feeling", které produkoval pro Black Eyed Peas, ale o třídu horší. Ono celým albem se line jeho jakýsi signature sound, co používá právě na IGF, ale nakonec jsem poznal, že jsou skladby rozmanité a zábavné.

Videoklip "When Love Takes Over" s Kelly Rowland. Můžete srovnat sample s původním zvukem "Clocks", který si vypůjčil třeba i Timbaland na "Should I Go" od Brandy.

"One Love" je slušně nakopnuté hned od začátku. Po oné "When Love Takes Over" přichází hned "Gettin' Over", což je takové "Love Is Gone" 2009, i kvůli tomu, že se na ní objevuje stejný zpěvák na featuringu, Chris Willis. Následující "Sexy Bitch" s Akonem bude vypalovat parkety ještě na podzim (doporučuji rozcestník pro různé verze videoklipu) a "Memories" s Kid Cudim je prostě zábavná. Text "All the crazy shit I did tonight, those will be the best memories" je naprosto vhodný k šíleným, propařeným nocím v klubu.

"I Gotta Feeling" v klubech ale stejně vždy sklidí největší aplaus, takže je na desce přítomna v FMIF remixu. Někteří členové BEP pak Guettovi věnovali featuringy na dalších dvou skladbách. Kelly Rowland se také objevuje ještě ve dvou písničkách, nestojí ale moc za řeč, hlavně společná píseň s Ne-Yem je docela otravná. Ostatní tracky prostě nemají takový hitový potenciál, přesto se u každého najde nějaká šikovná pasáž, vymazlený zvuk, šílený přechod nebo zajímavý efekt, který zaujme. A i když mi to napoprvé přišlo vše stejné, tak o té hodině s Davidem Guettou se dá spíše mluvit jako o konzistentní - víte, že posloucháte jeho album. Tak hurá do klubů si na ty hlavní pecky "One Love" pořádně zatrsat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY