Podívejte se na "Holku s lebkou" Vypsané fiXy

10.09.2009 15:00 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Vypsaná fixa
© Dan Vojtěch
Ve středu 9. září 2009, symbolicky v 9 hodin a 9 minut, vyšla nová deska Vypsané fiXy "Klenot", která je ke stažení na portále t-music. Stejně jako u "Kartonu Veverek" spřátelených Wohnoutů si fanoušci sami rozhodnou, kolik za download alba skupině zaplatí. Fyzický nosič pak bude v běžné distribuční síti k dostání až o měsíc později. Na domovském webu kapely si ale mohou příznivci fiXy standardní CD objednat s předstihem a stejně tak bude v nabídce e-shopu i slibovaný vinyl, který bude kromě alba obsahovat i speciální věnování od kapely.

Společně s "Klenotem" se na internet dostal také sedmiminutový dokument o jeho natáčení v londýnském studiu Kore, který režíroval bubeník skupiny Pítrs.

Především se však objevil dlouho očekávaný videoklip k pilotnímu singlu "Holka s lebkou". Punkový klip vypráví příběh majitelky prádelny, která přízrakům z okolí pere prádlo, a aby černá černou byla, přidává ke standardnímu pracímu prášku speciální ingredienci, vlastní slzy. Videoklip byl natočen pomocí originální kombinace animace s fotkami, režie se ujal Cosmoboy. Celý klip vznikl v produkci Michala Berky ze Stillking Films, podívat se na něj můžete pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY