Vienna Vegetable Orchestra míří do Paláce Akropolis

03.09.2009 07:39 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Vienna Vegetable Orchestra
© Mathias Friedrich
Housle z pórku, píšťalka z mrkve, bonga z celeru, trubka z okurek a paprik a nebo bicí vyrobené z dýně. To jsou fantastické hudební nástroje, jež patří do arzenálu dvanáctičlenného vídeňského zeleninového orchestru Vienna Vegetable Orchestra, který se 17. září poprvé představí v Praze. Experimentátoři, kteří povýšili hudební koncert na gurmánský zážitek, přivezou svoji vegetariánskou show do Paláce Akropolis, kde vystoupí v rámci tradičních večerů EuroConnections.

Jejich koncert nabídne unikátní hudební zážitek pro všechny smysly. A to včetně chuťových pohárků. Po koncertě se totiž ze všech zvláštních nástrojů vyrobených kapelou uvaří polévka, kterou Vienna Vegetable Orchestra nabídne publiku. Neobvyklý gurmánsko-hudební večírek doplní hravý domácí projekt Dva z Hradce Králové, kteří si za své originální debutové album Fonók vysloužili nominaci na cenu Anděl.

Vienna Vegetable Orchestra vypadá na první pohled jen jako recesistická sešlost. Nicméně stovky koncertů, které hudebníci odehráli po celé Evropě nebo třeba v Číně, dokazují, že jde více než jen o pouhou hudební kuriozitu. Předprodej lístků za 350 Kč probíhá v kavárně Paláce Akropolis, na místě zaplatíte 390 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY