shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 34. týden

Karel drogy nebere, Karel bere zlato

Vydáno: 26.08.2009 21:58 v sekci České hitparády - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Krále popu střídá král kantilén. Karel Gott nejen zdatně proplouvá rozhlasovými vlnami, ale dobře si vede i u žen za pultem. Má nejprodávanější desku, plus další tři tituly v žebříčku. A pak, že to nejde i zaživa. Závěr patří přehledu momentálních bestsellerů v Austrálii.

The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling jiný
© facebook interpreta
RÁDIA - Léto sice pomalu končí, ale teplo se stále tlačí na mozek. A bude to právě nedostatečně klimatizovaným prostředím v rádiích, že uplynulý týden tolik přál zmrzlinovým hitům. Začneme ovšem tradičně první desítkou, kam jich tolik neproniklo. Na její adresu je tentokrát možné říct, že kdyby byla podobně obsazená už před deseti týdny, mohli jsme se dmout pýchou. Takhle máme průměrné stáří songů v Top 10 osmnáct týdnů od nasazení. Čas na uklidňující větu. Pořád může být hůř.

Black Eyed Peas i Lily Allen uhájili svá medailová pořadí. Na trojku se posunula dvaatřicetitýdenní Alesha Dixon. David Guetta s Kelly Rowland mají na čtyřce tři fleky k dobru a stejně si vylepšil postavení také Eminem s pětkou. Mezi nejlepšími jsou i dvě nová jména. Ze čtrnáctého na sedmé místo poskočila Lady Sovereign se "So Human". A dokázali to i chalani z The All American Rejects. Po devatenácti kolech doputovali na desítku. Naopak prestižní ligu opustila September, když klesla na třináctku. Druhým odejitým je Michal Hrůza.

Poměrně vyvedeným kouskem dostává své fanoušky Pitbull. Taneční latino "I Know You Want Me" sice přežvýkává pouze staré hudební motivy, ale i vzhledem k jeho dosavadním singlům je tenhle přece jenom snesitelnější. U nás si vysloužil už dvanáctou pozici. Daří se také novému singlu Mariah Carey. "Obsessed" je po třech týdnech šestnáctý. Mandrage jsem naťukl minule a vypadá to, že "Hledá se žena" bude skutečně jejich velkým hitem. Za uplynulých sedm dní přeskočili dvacet čtyři malých punkerů, aby se dostali k číslu dvacet jedna.

A teď je čas na ony zmiňované roztékající se hity. Jejich zvýšený výskyt lze zaznamenat ve čtvrté desítce. Plastikové panoptikum začíná jednatřicátým Shaun Bakerem, pokračuje slovenskýma děvčatama Twiins, která dokázala vyšplhat o padesát devět pozic(!) a přes na horkokrevné si hrající Němce Marquess se dostáváme k finále s mimo realitu ponořeným projektem Aqua na příčce třicet šest. A přesně o ten samý počet míst si i od minula polepšil. Tolik radosti na tak malém prostoru.

Novinek máme pět. Všechny se rozprostřely v druhé padesátce. Nejvýš je na šedesát pětce Colbie Caillet prozpěvující "Falling For You" jako přípravku na své druhé album "Breakthrough". Se sedmdesát devítkou startuje Eva Simons. Ta hned prvním singlem "Silly Boy" slušně zamotala posluchačům na internetu hlavu. Až dodatečně totiž vyšlo najevo, že vokalistkou není ani Lady GaGa ani Rihanna, kterým byl připisován. Pokud chcete překlad - další neoriginální šmuk. Hned na osmdesátce Mika konečně s novou skladbou. Profesionálně odvedený a hlavně vkusný pop "We Are Golden" do obrazové podoby převedl Jonas Akerlund, který má za sebou videoklipy pro Madonnu, U2 i Primal Scream. Nejhorší novinkou budiž Cascada s "Becouse The Night". Domácí barvy hájí Support Lesbiens. Jejich song "Životní" obsadil devadesát dvojku.

A ještě, jak si vedou nejzajímavější minulé novinky. Karel Gott postoupil o dvacet dva míst na čtyřicet osmičku. Naopak Tomáš Klus sedmičku ztratil. Madonna pak přišla hned o devatenáct čísel a celou rádiovou stovku nejhranějších písní uzavírá.

Top 10 - rádia:
  1. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  2. Lily Allen - It's Not Fair
  3. Alesha Dixon - The Boy Does Nothing
  4. David Guetta - When Love Takes Over
  5. Eminem - We Made You
  6. Green Day - Know Your Enemy
  7. Lady Sovereign - So Human
  8. Rahman A.R./Pussycat Dolls - Jai Ho!
  9. Pink - Please Don't Leave Me
  10. The All American Rejects - Gives You Hell

Karel Gott - 70 hitů
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Jak ukazuje Karel Gott, žebříček nejprodávanějších desek nemusíte obsadit pouze v důsledku své vlastní smrti. Pokud se tedy nejedná o tajnou mezivládní konspiraci s úmyslem jeho skon utajit, aby nedošlo mezi fanoušky k panice. Každopádně zlato si odnáší kolekce "70 hitů - Když jsem já byl ještě kluk". Další souborné dílo má dvacítku a je novinkou. Jedná se o třicet šest disků v jednom balení, které se prodává v omezené edici pod názvem "Mé písně". Na místě třicátém šestém je reedice alb "Když muž se ženou snídá/Rarity" a o deset příček níže má Karel Gott i svou obrazovou podobu v DVD s hity devadesátých let. Pro srovnání Michael Jackson okupuje ještě o dvě příčky více. Karle, to zvládneš!

Na dvojce je Daniel Landa a na trojku dosáhl Jaromír Nohavica. Dokonce ani čtvrté místo nenese iniciály MJ, ale HM - Hannah Montana. Teprve až za ní je první ze čtveřice desek v TOP10, jejichž obsah měnil hudební svět, Michael Jackson s výběrovkou "Essential". Desítku uzavírají navrátilci Black Eyed Peas. Zpátky do ní by chtěla i Beyoncé stoupající třetí týden za sebou. Zatím patnáctá. Na dvacet devítce pak prožívají comeback mezi nejprodávanějšími tituly Depeche Mode.

Zbylé novinky novinkami příliš nejsou. Je tu Iveta Bartošová s disko aranžemi svých hitů na třicet pětce. "12 nej" mají Michal Hrůza se svou bývalou kapelou Ready Kirken na čtyřicet sedmičce. A zbylé dvě desky patří hip hoperům. Titulem Bow Wave je "Emigrant", Supercrooo střílí rýmy v "Neurofolku". Obě nesou pečeť roku 2005. Nic není nemožné.

Top 10 - prodejnost:
  1. Karel Gott - 70 hitů - Když jsem já byl tenkrát kluk
  2. Daniel Landa - Nigredo
  3. Jaromír Nohavica - V Lucerně (CD+DVD)
  4. Hannah Montana - The Movie
  5. Michael Jackson - Essential
  6. Michael Jackson - Live In Bucharest
  7. Michael Jackson - Thriller / 25th Anniversary
  8. Waldemar Matuška - Slavík z Madridu
  9. Michael Jackson - Dangerous
  10. Black Eyed Peas - The E.N.D.

A na závěr procházka mezi australskými regály.

Nejdříve singly. Jednička "Sexy Bitch" v podání Davida Guetty a hostujícího Akona. Dvojka megaúspěšní Black Eyed Peas s "I Gotta Feeling". Třetím nejprodávanějším singlem je velmi příjemná náladovka "The Last Day On Earth" od místní divy Kate Miller-Heidke, která v roce 2007 posbírala kupu cen za své debutové album "Little Eve". Z majitelů alb se nejvíce raduje australský band Short Stack za kousek "Stack Is The New Black". Stříbro získal Michael Jackson za "Essential" a bronz Black Eyed Peas. Mimochodem žijící přebornicí je zde Pink. V padesátce desek, které jdou momentálně nejvíce na dračku, jsou tři její.

Tak zase za týden, klokani!

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 33. týden najdete na stránkách IFPI zde.

  • k Mandrage (Spolehlivý zdroj, 26.08.2009 22:15) Reagovat

    Jestli bude nová deska něčím, tak rozhodně ne "punkískem" pro děti. Už teď můžu říct, že pilotní singl bude jednou z nejpřímočařejších a nejjednodušších věcí na novince. Jinak půjde v podstatě o dospěle zvládlý rock s bohatými aranžemi ( jak kytary, tak rytmy, dechy,...) a poměrně zajímavými texty. Ti co projeví zájem se mají na co těšit.

    • Re: k Mandrage (chcivedetkdojetospolehlivyzdroj, 26.08.2009 22:48) Reagovat

      Mandrage je stejnej level jako RybičkyKSČ nebo Ó Radečkovo pětka... tudíž nulovej level, vážený zdroji. To i Krokosvorka hraje údernějc.

  • k mandrage (zdroj, 26.08.2009 23:42) Reagovat

    No když myslíte pane. :-)) Nechme se překvapit.

    PS: Spolehlivej zdroj je ten kdo se tak nějak zajímá, motá okolo a diskutuje nad materiálem.

  • údernost (zdroj, 26.08.2009 23:45) Reagovat

    O přílišné údernosti samozřejmě nemůže být ani tentokrát řeč. Jsou i jiné přednosti.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Festival Slunovrat, Opava, 20.-22.6.2024
Naživo: Opavský Slunovrat opět dokázal, že kultura jde dělat i jinak Jedenáctý ročník festivalu Slunovrat, který se po odchodu z Hradce nad Moravicí už potřetí konal v Opavě, nejde popisovat jinak než s nadšením. S láskou a dobrovolnicky připravovaná akce už dávno přerostla své opavské hranice a... čtěte zde
Vydáno: 25.06.2024 19:00 v sekci Naživo
Od rocku přes disco až po dojemné balady aneb Sedm hudebních tváří Roda Stewarta
Nejvíc nej: Od rocku přes disco až po dojemné balady aneb Sedm hudebních tváří Roda Stewarta Muž s typicky blonďatou čupřinou, otec osmi dětí s pěti ženami, fotbalový fanoušek (Skotsko, Celtic a Manchester United), sběratel vláčků (modely) a aut (skutečné), ale hlavně velmi úspěšný zpěvák - to vše je Rod Stewart. Než... čtěte zde
Vydáno: 25.06.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Becky Hill - Believe Me Now? 9/10
Recenze: Becky Hill na "Believe Me Now?" skvěle propojuje mainstream s klubovou taneční hudbou Na více či méně úspěšné účastníky talentových soutěží se sice často díváme skrz prsty, z některých se ale vylíhne opravdový talent. Patří mezi ně i britská interpretka Becky Hill. Ta na albové dvojce "Believe Me Now?"... čtěte zde
Vydáno: 24.06.2024 14:30 v sekci Recenze
Dave Grohl rozběsnil Taylor Swift: My alespoň hrajeme naživo!
Dave Grohl rozběsnil Taylor Swift: My alespoň hrajeme naživo! Dave Grohl je považován za jednoho z nejpříjemnějších lidí v showbyznysu a i na musicserveru jste si mnohokrát mohli přečíst, kolik dobrého toho v životě udělal. Na koncertě v London Stadium, který se konal v sobotu 22. června, si... čtěte zde
Vydáno: 24.06.2024 09:00 v sekci Novinky
Metronome Prague - den třetí, Výstaviště Holešovice, Praha, 22.6.2024
Naživo: Jak se Tom Grennan nevědomky stal bankovním ambasadorem a RAYE zachránila Metronome Prague Víkend v režii německých stálic nakonec dostal trhliny: koncert famózních Beatsteaks kapela zrušila pro nemoc, alespoň ta multižánrová část jejího publika tak místo do Lucerna Music Baru mohla vyrazit na Výstaviště. A koho na něm... čtěte zde
Vydáno: 23.06.2024 18:57 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Black Eyed Peas se v červenci vrátí do Prahy (21.06.2024 10:09)
- Návrat "Houdiniho", Rolling Stones poprvé v nejlepší desítce. Česká rádia omílají loňské hity (20.06.2024 08:00)
- Calin s novinkou "Bieber Fever" sesadil Billie Eilish z čela českého albového žebříčku (13.06.2024 20:00)
- Vítěznou Taylor Swift v českém albovém žebříčku stíhá Travis Scott, uspěl i výběr z Eurovize (22.05.2024 17:30)
- Pop už v albovém žebříčku nehraje druhé housle. Taylor Swift dovršuje hattrick a boduje i Dua Lipa (16.05.2024 08:00)
- Spletli si naši dramaturgové rok? Rádiím vládne Michael Schulte s hitem loňského léta (09.05.2024 08:00)
- Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku (02.05.2024 08:00)
- Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" (25.04.2024 07:30)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)

ALBUM TÝDNE 26/2024

Becky Hill
Believe Me Now?

Na více či méně úspěšné účastníky talentových soutěží se sice často díváme skrz prsty, z některých se ale vylíhne opravdový talent. Patří mezi ně i britská interpretka Becky Hill. Ta na albové dvojce "Believe Me Now?" dorostla v působivou zpěvačku, která se ale rozhodně nevzdává svých kořenů v taneční hudbě.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 03.07.
Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
St 03.07.
Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 04.07.
The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
Ne 07.07.
Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
Po 15.07.
Shemekia Copeland (US) (Divadlo Hybernia, Praha)
St 17.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 18.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 19.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
So 20.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
So 27.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Vladimír Mišík The Prodigy Prince Justin Bieber Dario G Adam Lambert Taylor Swift Queen Beyoncé Billie Eilish Roger Taylor Brian May Pet Shop Boys Dua Lipa Raye Mirai Avril Lavigne Lucie Vondráčková Parkway Drive mp3.com
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe