Nové desky pro 34. týden

23.08.2009 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Z ničeho nic skončilo čekání na hudební novinky. Podruhé zaboduje Colbie Caillat, o jeden zářez víc budou mít Arctic Monkyes, Nick Cave si střihl desku s Warrenem Ellisem, taneční hudbu prezentuje David Guetta, electropop Imogen Heap, rockovou oblíbení Mew a lahůdkou je deska standardů Willie Nelsona.
Pokud se v pondělí 24. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Colbie Caillat - Breakthrough (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / surf pop

Colbie Caillat - Breakthrough
Colbie Caillat si svým debutem, kterého se prodalo přes dva milióny kousků, nasadila laťku hodně vysoko a zároveň ji vynesl možnost spolupráce s lidmi jako Jason Mraz, Juanes nebo Taylor Swift. Nyní budeme moct sledovat, jak se povede s druhým CD "Breakthrough". Podle prvního singlu "Fallin' For You", který naleznete na jejím MySpace.com, vám bude jasné, že se Colbie Caillat příliš neodklonila od svého odlehčeného, optimistického popu, i když rozhodně nechce zůstat stát na "jednom místě". Proto svůj vychvalovaný skladatelský um spojila s elitou oboru a "Breakthrough" se tak může chlubit na jména jako Rick Knowles, Kara DioGuardi, John Shanks či Jason Reeves, který si s na albu i zazpíval.


Arctic Monkeys - Humbug (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

Arctic Monkeys - Humbug
Britští rockeři Arctic Monkeys nechtěli na své třetí desce nechat nic náhodě a k přípravám alba "Humbug" zavolali trochu nesourodou dvojici - rebela Joshe Hommena z Queens Of The Stone Age a producenta Jamese Forda, který pomáhal třeba Klaxons. Společnými silami dalo osazenstvo dohromady deset skladeb a dva kousky navíc umístili jako bonus pro Japonsko. Na ochutnávkách ale opičky formace trochu šetřily. Před vydáním představili fanouškům pilotní singl "Crying Lightning", jenž najdete na MySpace.com kapely. Druhou jednohubkou má být podle dohadů kousek "Pretty Visitors".


Imogen Heap - Ellipse (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronika / indie pop

Imogen Heap - Ellipse
Londýnská muzikantka, zpěvačka a skladatelka Imogen Heap známá například z Frou Frou a spoluprací s řadou dalších muzikantů rozličných žánrů napínala své příznivce relativně dlouho. Její poslední album "Speak For Yourself" vyšlo před čtyřmi lety a nyní jej konečně nahrazuje třetí počin "Ellipse". Ten si produkovala opět zcela sama a fanoušci se opět mohou těšit na její signifikantní vokální orgie zahalená do elektronické hávu. A jestli se bude deska líbit, můžete posuzovat již nyní. Imogen Heap ji v kompletní podobě umístila na své oficiální stránky.


Nick Cave & Warren Ellis - White Lunar (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Nick Cave & Ellis Warren - White Lunar
Dvojice Nick Cave a Warren Ellis spolupracuje již více než patnáct let a za tu dobu zanechali pánové stopy u jmen jako The Bad Seeds, Grinderman a The Dirty Three. V poslední době se ale zaměřili na tématickou hudbu k filmům a právě té věnovali nové dvojCD "White Lunar". Posluchači v tomto balíčku najdou na prvním CD hudební kulisu ke snímkům jako "Proposition" nebo "Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem" a také soundtrack k filmové adaptaci novely "The Road" Cormaca McCarthyho. Druhý disk přinese doposud nezveřejněný kinematografický materiál v podobě dokumentů.


Mew - No More Stories (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / indie rock

Mew - No More Stories
V Česku oblíbení dánští rockeři Mew se rozhodli, že hudebním publicistům, dramaturgům a v podstatě všem pěkně zavaří - plný název jejich novinky totiž zní "No More Stories/Are Told Today/I'm Sorry/They Washed Away//No More Stories/The World Is Grey/I'm Tired/Let's Wash Away", nicméně většina bude používat především tu první část. Podle vlastních slov kapely, by mělo být toto CD veselejší a "tanečnější" než daleko temnější předchůdce. Možná za to může i producent Rich Costey, ke kterému se Mew vrací po krátké přestávce. Mezitím získal další zkušenosti s Muse, Franz Ferdinand či Glasvegas. Pokud prahnete po tom, zjistit, jak nový počin Mew zní, můžete navštívit jejich MySpace.com, kam celou desku nahráli.


David Guetta - One Love (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: house / pop / hip-house

David Guetta - One Love
Francouzský houseový DJ a v poslední době i hodně skloňovaný producent David Guetta již přesáhl hranice svého žánru, což asi nejvíce doloží jeho novinka "One Love". Stačí se pouze podívat na jména hudebníků, kteří se na této desce podíleli. Kelly Rowland, Akon, Kid Cudi, will.i.am, Estelle, Ne-Yo, Chris Willis to je hvězdná sestava současné hudební scény, kterou mohou Guettovi závidět i známější kolegové. Její složení i několik ukázek na jeho MySpace.com profilu napovídá, že bude tentokrát jeho hudba výrazně ovlivněná americkou hip hopovou respektive r'n'b hudbou.


Mitchel Musso - Mitchel Musso (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: teen pop / pop rock

Mitchel Musso - Mitchel Musso
Tak...a máme tu dalšího nováčka z distribuce Walta Disneyho - Mitchela Musso budou znát především fanoušci "Hannah Montany". Kolega Miley Cyrus by svým eponymním debutem rád následoval její úspěch a i proto možná zvolil podobný styl, za nímž se skrývá široký autorský tým se jmény jako Max Martin, Dave Katz či Billy Mann a trošku mu vypomohl i jeho bratr Mason ze skupiny Metro Station. MySpace.com osmnáctiletého zpěváka nabízí z alba čtyři ukázky.


Willie Nelson - American Classic (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: tradiční pop

Willie Nelson - American Classic
Willie Nelson v posledních několika let zkouší ledacos - vzpomeňme například jen na jazz-bluesové album s Wyntonem Marsalisem a ani "American Classic" nebude laděné do jeho domovského country. Jak napovídá název, vzal si tenhle americký veterán na paškál velmi populární popové standardy a sestavil z nich desku, kterou sólově debutuje po hlavičkou Blue Note Records. Stalo se tak vlastně už po druhé a Nelson navazuje na více jak třicet let staré "Stardust". Na pomoc si přizval dvě velké hvězdy současného jazzu - Norah Jones a Dianu Krall. Více o této desce vám prozradí všichni zúčastnění osobně prostřednictvím videa na YouTube.com


Jet - Shaka Rock (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Jet - Shaka Rock
Australští rockeři Jet čerpající z klasického rocku šedesátých a sedmdesátých let a inspirujícími se kapelami jako Rolling Stones, AC/DC nebo The Who svým debutem "Get Born" způsobili malou australskou revoluci, když prodali přes čtyři milióny kusů a rozbourali australské hudební ceny. Druhou deskou se jim už tolik nedařilo, a tak by si jistě rádi napravili chuť novinkou "Shaka Rock". Tuto snahu podpořili výměnou na producentském postu, kam obsadili Chrise "Frenchie" Smithe, jehož produkci známe od The Dandy Warhols nebo Trail Of Dead. Výsledek jejich spolupráce je možné posoudit zatím pouze ze dvou singlů na jejich MySpace.com.


LeToya - Lady Love (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / taneční hudba

LeToya - Lady Love
Kdo trošku sleduje americkou r'n'b scénu, není mu jméno LeToy Luckett zcela neznámé. Začínala ve slavných Destiny's Child a podílela se i na hitech "Say My Name" nebo "Bills, Bills, Bills", ale v roce 2000 se skupinou rozešla. Poté působila jako doprovodná zpěvačka a předskokanka těch největších hvězd a v roce 2006 přišla s eponymním debutem. Na něj navazuje druhou "Lady Love", kterou nahrála ve stylu současného r'n'b a sem tam přidala špetku taneční hudby. Nechala se na ní podpořit Ludacrisem, Estelle a Mimsem a řadou méně známých producentů. Album zatím reprezentují tří ukázky na jejím MySpace.com.


Richard Hawley - Truelove's Gutter (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / folk

Richard Hawley - Truelove's Gutter
Někdejší člen slavných Pulp a především frontman britpopových The Longpigs po dvou letech vydává nové album "Truelove's Gutter" a určitě by rád navázal na předchozí počin, kterým poprvé nakoukl do britské Top 10. Oproti němu a vlastně ve srovnání s jakoukoli jeho dosavadní nahrávkou je "Truelove's Gutter" temnější. To dosáhl i velmi neobvyklými nástroji jako třeba skleněná harmonika či waterphone využíván především při nahrávání soundtracků.


Dále vychází:

Agnes - Release Me (singl) (Warner Music)
Beastie Boys - Hello Nasty / Remaster (vinyl) (EMI)
Beastie Boys - Hello Nasty / Remaster (EMI)
Caliban - Say Hello To Tragedy (EMI)
Caliban - Say Hello To Tragedy/Limited (EMI)
Cascada - Evacuate The Dancefloor (Universal)
Elvis Costello - Secret, Profane And Sugarc (vinyl) (Universal)
Elvis Presley - Love Me Tender:Love Song (DVD) (EMI)
Gwar - Lust In Space (Mystic Production)
Hurricane Chris - Unleashed (Sony Music)
Matisyahu - Light (Sony Music)
Michael Jackson - The Definitive Collection (Universal)
Michael Jackson - The Motown Years 50/Rv (Universal)
Michal Tučný - Jižanský rok (Supraphon)
Michel Plasson - Opera Series Gounod (EMI)
Municipal Waste - Massive Aggressive (Mystic Production)
Olympic - Když ti svítí zelená / Zlatá edice (Supraphon)
Petr Novák - Přátelství na n-tou (Supraphon)
Robert Glasper - Double Booked (EMI)
Různí - Bravo Hits 2009/2 (Universal)
Různí - Fame (soundtrack) (Universal)
Různí - Pohádky o princeznách (Supraphon)
Swingle Singers - The Anthology (EMI)
Tony Ashton & Friends - Endangered Species (Warner Music)
Toxpack - Epidemie (EMI)
U.D.O. - Dominator (Mystic Production)
Vader - Necropolis (Warner Music)
Winds Of Plague - The Great Stone War (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY