Hoštice zavzpomínají na Michala Tučného už podvanácté

07.08.2009 12:47 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Michal Tučný
© stodola.kyno.cz
Jedenáctkrát se už konalo vzpomínání na velikána české country hudby Michala Tučného a ani letos tomu nebude jinak. Dvanáctý ročník tradiční Stodoly Michala Tučného aneb Setkání přátel se uskuteční v sobotu 22. srpna v Hošticích u Volyně na Strakonicku.

Podoba festivalu se oproti předchozím ročníkům nijak zvlášť nemění - tedy jeho rozdělení do dvou částí. V dopoledních a odpoledních hodinách svoji vlastní tvorbu postupně představí česko-američtí The Cell, Děda Mládek Illegal Band, Country Sisters, Petr Bende se svým Bandem, Pavlína Jíšová s přáteli, All X, Tomáš Klus, Harlej a vítěz "Soutěže v lese", která se uskuteční v rámci rozjezdové párty o den dříve. Ve večerním bloku svoje hlasy Tučného písničkám propůjčí Rattlesnake Anie, Josef Vojtek, Pavel Batěk známý z "Ordinace v růžové zahradě" či z The Doors Revival, Laďa Kerndl, Honza Vyčítal, Petr Bende, Míša Leicht z Copu, Ondřej Ruml, Leona Černá, Tomáš Klus, Pavlína Jíšová, Tomáš Hrbáček z Harleje, Michaela Tučná, Country Sisters, Adéla Lounová, Anička Kotlíková, brazilská bubenická šou Batukatum, Gondíx Boys, Dech Dechtu a mnoho dalších. O instrumentální doprovod se pochopitelně postarají Tučnáci, kteří se scházejí jednou za rok právě při této příležitosti.

Areál se otevírá již v pátek 21. srpna, kdy začne zmiňovaná rozjezdová párty. Oproti loňsku zůstala nezměněna i moderátorská dvojice - dopolední část dostal na starost Tomáš Morávek a moderování večera se opět ujme Aleš Háma. Specialitou letošního ročníku bude Vznášející se lampiónová show. Další informace jsou k dispozici na oficiálních stránkách festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY