Loutky, které touží oživnout

28.07.2009 05:00 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Čtvrtá deska Jonasovic bratrů bojuje o svoje místo na pultech krátce po vydání té třetí. A přestože se chlapci opravdu snaží, je to bída. Jste-li ale dívka ve věku od třinácti do osmnácti, máte ráda nesmělé kudrnaté chlapce, koukáte ráda na Hannah Montanu a čtete Bravo, pobavíte se.
5/10

Jonas Brothers - Lines, Vines And Trying Times

Skladby: World War III, Paranoid, Fly With Me, Poison Ivy, Hey Baby, Before The Storm (feat. Miley Cyrus), What Did I Do To Your Heart, Much Better, Black Keys, Don't Charge Me For The Crime (feat. Common), Turn Right, Don't Speak, Keep It Real
Vydáno: 15.6.2009
Celkový čas: 47:36
Vydavatel: Universal
Musela bych hodně přemýšlet, abych si vzpomněla na interpreta, který během jednoho roku vydal dvě řadová alba. Teď už je spíš zvykem nechat desku uležet, vyjet na turné a pak se teprve začít zabývat novým materiálem. Jinak je tomu u Jonas Brothers, na pulty poslali už svou čtvrtou řadovku a to od vydání té třetí neuběhlo ani deset měsíců!

Bratři Joe, Nick a Kevin mají bezpochyby rádi hudbu, ale zkrátka to zavání, že víc než oni mají rádi hudbu, má jejich vydavatelství raději zvuk chřestících mincí v peněžence. A to neplatí jen o desce. Sotva chlapci dojeli jedno světové turné s téměř padesáti zastávkami, už jim manažeři naplánovali další s osmdesáti koncerty. Loutky. Jiné pojmenování mi na jazyk nejde.

Ale i přes prvotní nedůvěru a stoprocentní záměr si jen namastit kapsu na zpěvácích, co si ještě neumí dupnout, mohou být Jonasovi bratři na sebe alespoň trochu pyšní. Jejich producent John Fields z nich vymačkal o ždibíček více než na předchozí desce "A Little Bit Longer". I když pořád je to hodně na hraně. Především je z alba cítit, jak strašně moc chlapci chtějí a jak to někdy nejde. To, co mohl být sympatický experiment, je rázem čiré zoufalství - snaha znít dospěleji a drsněji. Nejtrapnější moment nastává hned s první písní "World War III", kdy si chlapci hrají na rockery a k záchvatům smíchu není opravdu daleko. Pak se ale z umělých póz posouvají přece jenom do vod, které jsou triu přirozenější.

Kapela je a asi ještě nějakou chvíli bude především popovou, ale matně naznačují, že jejich odbočky ke country nejsou úplně marné, a i když je to viditelné svezení se na vlně úspěchu Taylor Swift, která s nimi byla i jako host na minulém turné. Především "What Did I Do To Your Heart" hraje na albu nezaměnitelnou roli. Výborným momentem je také Disney spolupráce s Miley Cyrus, která vyústila v duet "Before The Storm", a který je určitě jedním z žhavých kandidátů na singl.

S Jonas Brothers je to zkrátka těžké. Nevíte, jestli je lepší hrát si na rádoby rockery a tlačit nepřirozeně na pilu, abyste ve finále vypadal jako hlupák, nebo se vrátit k cajdáčkům a slizkostem, abyste byl vlastně úplně stejný hlupák. Přesto malá naděje svítá: že by Jonas Brothers mohli natočit country album, které by jim určitě sedlo víc než rocková přetvářka.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY