Nové desky pro 28. týden

12.07.2009 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Na novinky chudší letní měsíce jsou mixem čerstvých věcí a těch, které v zahraničí vyšly už před nějakým časem a k nám se dostávají se zpožděním. Do druhé skupiny spadají rarity Linkin Park, výběrovka Rickyho Martina nebo koncert Boyz II Men. V té první jsou to Billy Talent, Daughtry či živák Judas Priest.
Pokud se v pondělí 13. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Daughtry - Leave This Town (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: post-grunge

Daughtry - Leave This Town
Někdejšímu finalistovi American Idol Chris Daughtrymu a jeho skupině Daughtry se daří velmi dobře. Eponymního debutu se prodalo pět a půl milionu a stalo se tak v roce 2007 nejprodávanějším rockovým albem. Nyní kapela přichází s pokračováním "Leave This Town", se kterým by na tento úspěch ráda navázala. K jejímu skládání si Chris Daughtry přizval na pomoc řadu kolegů z ostatních skupin. Mezi nimi naleznete například Ryana Teddera z OneRepublic, Chad Kroegera z Nickelback nebo Jason Wadea z Lifehouse. Produkce se ujal Howard Benson, známý ze spolupráce s My Chemical Romance, Hoobastank, či na posledním albu Kelly Clarkson a překvapivě si na něm zahostoval i countryový zpěvák Vince Gill. Z alba je k dispozici zatím pouze první singl "No Suprise", který uslyšíte na webu Daughtry.


Billy Talent - Billy Talent III (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop punk/rock

Billy Talent - Billy Talent III
Kanadští rockeři Billy Talent si s pojmenováním svých posledních alb nelámou hlavu a nyní nasazují na pulty obchodů své nové CD "Billy Talent III". Pětice muzikantů na albu spolupracovala s ostříleným producentem Brendanem O'Brienem, který má prsty i v nahrávkách Aerosmith nebo AC/DC a nyní pracuje na novém albu s My Chemical Romance. Společně s Billy Talent dal dohromady dvanáct nových skladeb včetně bonusu a celý průběh nahrávání a příprav mapovala stránka billytalent3.com. Kromě klasického CD bude k dostání i luxusní verze "Billy Talent III: Guitar Villain Edition", jež přinese navíc druhý disk s vymazanými kytarovými party, aby se fanoušci mohli alespoň na chvíli stát součástí kapely. Kromě toho bude obsahovat dema čtyř skladeb a dva plakáty. Jako první singl zavítala do rádií skladba "Turn Your Back", kterou společně s "Rusted From The Rain" najdete na MySpace.com stránkách kapely. Další ochutnávkou se stala "Devil On My Shoulder". K té začali muzikanti natáčet i videoklip.


Kašpárek v rohlíku 2 - Kašpárek navždy (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / rock / hudba pro děti

Kašpárek v rohlíku 2 - Kašpárek navždy
První CD "Bejbypank" projektu Kašpárek v rohlíku se stalo ve výsledku velmi úspěšným. Pánové se rozhodli pro další pokračování, ovšem trochu jinak pojaté než to předchozí. Novější podoba Kašpárka absorbovala další barvy světových hudebních vlivů, a tak je album hudebně mnohovrstvé. Velký vliv na to měla i řada hostů. Vedle dětí a členů Jihočeského divadla si tu zazpívali Márdi z Vypsaný fixy, Milan Cais z Tata Bojs, Tonya Graves z Monkey Business, Radek Banga aka Gipsy.cz, Lenka Dusilová, Blanka Šrůmová z Tichý Dohody, David Koller, Honza Kalina ze Sto zvířat a další. Nad tím vším bděl v poslední době velmi vytížený Dušan Neuwerth. Jestli se bude CD vašim dětem líbit, zjistíte díky ukázkám na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Dead By April - Dead By April (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: nu-metal

Dead By April - Dead By April
Švédům Dead By April se na rockové scéně neřekne nijak jinak než metaloví Arctic Monkeys. Tento kvintet muzikantů se díky internetu zasloužil o popularitu ještě než podepsal smlouvu s vydavatelstvím a nyní se může pyšnit zástupem nadšených fanoušků a debutovou nahrávkou. Na "Dead By April" se snoubí chytlavé popové motivy v metalovém kabátku. Příkladem za všechny je pilotní singl z desky "Loosing You" a jestli se těmto mladíkům skutečně podařilo zkloubit dva diametriálně odlišné hudební žánry, můžete otestovat na jejich MySpace.com. Zde najdete i příslušný videoklip.


Linkin Park - Songs From The Underground (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: nu-metal / alternativní rock

Linkin Park - Songs From The Underground
Linkin Park o sobě dávají pravidelně vědět různými způsoby. Ať už je to živákem "Road to Revolution: Live At Milton Keynes" či písničkami k filmům a podobně. Minulý rok v Americe a nyní v Evropě se o to postará i CD "Songs From The Underground" v minulosti vydané pouze prostřednictvím fanklubu. Fanoušci na něm najdou nikdy nevydané verze písní "Hunger Strike" (živá verze z projektu "Revolution 2008"), kde hostuje Chris Cornell, a "My December" (Live 2008) a dále pak studiové a demo verze dalších skladeb.


Judas Priest - A Touch Of Evil: Live (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Judas Priest - A Touch Of Evil: Live
Kdykoliv britská heavymetalová legenda Judas Priest oznámí vydání nového koncertního alba, metalisté na celém světě zpozorní a příslušné datum v kalendáři ozdobí minimálně puntíkem. Stejnou pozornost si zaslouží i aktuální živák "A Touch Of Evil: Live" sestavený z osvědčených kousků, které na metalovém publiku nenechají nitku suchou. Kromě kultovních songů jako "Beyond The Realms Of Death" nebo "Painkiller" se posluchači mohou těšit i na dvě skladby z posledního alba "Nostradamus", jež kritika přijala s otevřenou náručí. Použitý materiál byl pořízen na velkých turné, které kapela podnikla v letech 2005 a 2008. Na oficiálních stránkách kapely si můžete poslechnout několik ukázek a pokud vás kompilace nadchla, web metalsucks.net nabízí k poslechu všechny songy.


Jennifer Rostock - Der Film (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / punk-rock / electrorock

Jennifer Rostock - Der Film
Berlínská electrorocková formace Jennifer Rostock vydala loni debutové album "Ins offene Messer", ale pouze jedna třicátá příčka v německé albové hitparádě se zcela jistě za úspěch počítat nedá. Letošním počinem s názvem "Der Film" by si jistě chtěli reputaci napravit. Titul čítá patnáct německy zpívaných položek z autorské dílny členů kapely. O produkci se postaral Werner Krumme, který s kapelou spolupracoval už na předchozím CD, a Christian Bader známý z kooperace s Apocalyptikou. První dvě ochutnávky z "Der Film" nabízí kapela na svém webu


Boyz II Men - Motown - A Journey Through Hitsville USA - Live (DVD) (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rhytm'n'blues

Boyz II Men - Motown - A Journey Through Hitsville USA - Live
Vydavatelství Universal tento týden přináší řadu DVD, z nichž většinu tvoří reedice, nicméně mezi nimi jsou i taková, které u nás vychází poprvé. Jedním z nich je "Motown - A Journey Through Hitsville USA - Live" skupiny Boyz II Men, které ve Státech vyšlo na konci loňského roku. Nahrávka zachycuje jejich asi hodinový koncert představující předloňské album stejného názvu nominované posléze na Grammy. Vedle dvanácti písniček na něm naleznete i dokument z natáčení zmíněné desky a rozhovor s triem. Ukázku v podobě písničky "Motownphilly" naleznete na YouTube.com.


Ricky Martin - 17 (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: latino-pop / pop / taneční pop

Ricky Martin - 17
Sedmnáct let kariéry a sedmnáct hitů to je celkem jednoduchý důvod, proč nazvat kolekci hitů Rickyho Martina takto jednoduchou číslovkou. Zpěvák sám jednotlivé písničky vybíral, a tak se tu vedle těch největších hitovek jako "Livin' Da Vida Loca", "Nobody Wants To Be Lonely" či "María" objevují i španělsky zpívané věci a písničky v nejrůznějších remixových podobách. Opravdoví fanoušci si ale "17" spíše pořídí v limitované edici s bonusovým DVD, obsahující stejný počet videoklipů, fotogalerii, dokument a scény ze zákulisí. Ricky Martin album v kompletní podobě nahrál na své MySpace.com.


Dále vychází:

Bee Gees - Live By Request (DVD) (Universal)
Doors - VH1 Storytellers: A Celebration (DVD) (Universal)
Electric Light Orchestra - Zoom Tour Live (DVD) (Universal)
Elvis Presley - The Ed Sullivan Shows (DVD) (Universal)
Green Day - Bullet In A Bible (Blu-Ray) (Warner Music)
Cher - The Farewell Tour (DVD) (Universal)
James Taylor - One Man Band (DVD) (Universal)
Kiss - Rock The Nation (DVD) (Universal)
Kiss - The Second Coming (DVD) (Universal)
Linkin Park - Road To Revolution: Live At Milton Keynes (Blu-Ray) (Warner Music)
Michael Bublé - Caught In The Act (Blue Ray) (Warner Music)
Primal Fear - The History Of Fear (Warner Music)
Ray Charles - 50 Years In Music (DVD) (Universal)
Roy Orbison - Black & White Night (DVD) (Universal)
Různí - Sunshine Arabia 2009 (EMI)
Steely Dan - Two Against Nature (DVD) (Universal)
Stephen Sondheim - Road Show (Warner Music)
The Who - Kilburn 1977 (DVD) (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY