shop.musicserver.cz
Nové desky pro 45. týden

Nové desky pro 45. týden

Vydáno: 04.11.2007 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Novinky na pulty obchodů příští týden dodávají tito: Jay-Z, Boyz II Men, Simply Red, Gogol Bordello, Taliesyn, Sigur Rós, Stereophonics, Tereza Kerndlová, Team, Divokej Bill, Amy Whinehouse, Načeva s Michalem Pavlíčekem a s DJem Five, Kano, Youssou N'Dour, Monster Magnet, Efterklang, Bullerbyne a Le Pneumatiq.

Pokud se v pondělí 5. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Jay-Z - American Gangster (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Jay-Z - American Gangster
Jeden z nejúspěšnějších (a nejbohatších) rapperů všech dob pojal své desáté studiové album jako koncepční nahrávku o vzestupu a pádu gangsterů v Americe. Nahrávka je inspirovaná filmem "American Gangster", který jde za oceánem do kin ve stejný den jako deska do obchodů. Mezi hosty najdete jeho rapové kolegy, jako jsou Beanie Sigel, Lil Wayne, Nas, Kanye West a Pharrel. O produkci se z velké většiny postaral Diddy a jeho tým, další skladby pak mají na triku The Neptunes, Just Blaze, DJ Toomp, No I.D. a Bigg D. Prvním singlem byla skladba "Blue Magic", která ale na albu figuruje jen jako bonus. Aktuálně rádia hrají "Roc Boys (And The Winner Is...)". Obě písně jsou ke slyšení na jeho MySpace.com.
Stereophonics - Pull The Pin (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Stereophonics - Pull The Pin
Welšská kapela z Cardiffu Stereophonics se za deset let svého působení na britské scéně stala její nedílnou součástí. Jejich alba se takřka zákonitě dostanou na vrchol britského žebříčku a nejinak tomu je i u novinky "Pull The Pin", která na ostrovech vyšla už o něco dříve. Podle kolegy Böhma, který nahrávku rozebral již v Čerstvě staženo, Stereophonics novinkou navazují na předchozí desku "Language. Sex. Violence. Other?". Do jaké míry je toto pravda, můžete zčásti posoudit na MySpace.com profilu Stereophonics, kde jsou tři skladby z této desky ke slyšení.
Gogol Bordello - Super Taranta! (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme

Gogol Bordello - Super Taranta!
S malým zpožděním vychází i v Česku zatím poslední počin newyorské punkové dechovky Gogol Bordello, kterou tvoří emigranti z východní Evropy. O produkci se postaral Victor Van Vugt společně s kapelou a hned čtyři písně jsou ke slyšení na jejich MySpace.com. Gogol Bordello se představí českým fanouškům 24. listopadu v Divadle Archa.
Simply Red - Stay - Live At Royal Albert Hall DVD (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Simply Red - Stay - Live At Royal Albert Hall
Na jaře letošního roku vyšlo Micku Hucknallovi tedy Simply Red album "Stay". Nedlouho poté se uskutečnila série šesti koncertů v Royal Albert Hall a záznam nyní Hucknall přináší na DVD. "Live At Royal Albert Hall" nabízí dvouhodinový koncert, rozhovor s Hucknallem, fotogalerii, pohled do zákulisí koncertu a navíc tři skladby ze speciálního koncertu v Amsterdamu. Krátký trailer k tomu titulu naleznete v příslušné sekci webu Simply Red.
Sigur Rós - Heim/Hvarf (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Sigur Ros - Heim/Hvarf
Nejslavnější islandská post-rocková kapela si své fanoušky rozmazluje kolekcí, která na dvou discích obsahuje dosud oficiálně nevydané studiové nahrávky ("Hvarf") a akustické verze skladeb už známých ("Heim"). V limitované edici počin propaguje skladba "Hljómalind". Více se dozvíte zde na speciální ministránce, všechny písně jsou ke slyšení na jejich MySpace.com.
Boyz II Men - Motown - Hitsville, USA (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Boyz II Men - Motown - Hitsville, USA
Pravděpodobně jsou pryč léta neskutečné slávy Boyz II Men, kdy pravidelně vládli všem možným americkým žebříčkům. Navíc jsou už jen tři - už před léty je opustil Michael McCary. Ale muzika je stále baví a tak i jejich novinka "Motown - Hitsville, USA" přináší hlasové variace v soulovém podání. Tentokrát si vzali na paškál hity svého někdejší vydavatelství - legendárního Motown. Boyz II Men sáhli například po skladbách The Temptations, The Commodores, Michaela Jacksona, Marvina Gaye, Stevie Wondera a například i po své "End Of The Road", což byl největší hit Motownu v devadesátých letech. Více o desce, kterou produkoval Randy Jackson, přináší speciální web.
Sigur Rós - Heima DVD (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Sigur Ros - Heima DVD
Ve stejný den jako dvojCD rarit "Heim/Hvarf" vychází na DVD také vůbec první koncertní film Sigur Rós. Dva DVD disky zachycují kapelu na sérii loňských koncertů po islandských končinách. Všechna vystoupení byla zdarma a kromě těch ve velkých městech se konaly v přírodě. Režie se ujal americký filmař Dean DeBlois (Lilo & Stich). O filmu se více dozvíte zde, kde je také k vidění trailer. Tracklist tvoří samozřejmě průřez jejich diskografií, většina skladeb má ale radikálně překopané aranžmá.
Amy Winehouse - I Told You I Was Trouble DVD (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Amy Winehouse - I Told You I Was Trouble
Amy Winehouse v poslední době plní stránky novin svými excesy s drogami a alkoholem a proto každá zpráva v souvislosti s ní a hudbou je zprávou více než pozitivní. Na pulty obchodů nyní přichází s živým DVD "I Told You I Was Trouble" obsahující záznam koncertu v londýnské Shepherd's Bush Empire. Toto DVD má dvě části: jednak koncert samotný a pak také padesáti minutový dokument s rozhovory Amy a jejího otce, a záznamem několika dalších vystoupení včetně toho na Brit Awards. Trailer k tomuto DVD jistě napoví více.
Načeva/Pavlíček/Dj Five - Mami (EMI/Respekt)
web / MySpace.com / psali jsme

Načeva Pavlíček Five - Mami
Neortodoxní zpěvačka a performerka Načeva se pro účely svého nového alba spojila s legendárním kytaristou Michalem Pavlíčkem a hiphopovým DJem Five. O texty se postarali Jáchym Topol a Markéta Pilatová, beaty přidali mimo jiné i hiphopoví producenti Side, Opia, Karaoke Tundra nebo Tim Wright. Tři písně jsou ke slyšení na jejím MySpace.com.
Taliesyn - Jižní Amnésie (Indies)
web / MySpace.com / psali jsme

Taliesyn - Jižní Amnésie
Se svým debutem "Jižní Amnésie" přichází pražská skupina, pojmenovaná podle pololegendárního velšského básníka a patrona čarodějů Taliesyna. Na albu najdete energičtější pojetí world music, v němž se kapela pokouší skloubit prvky folku, keltské hudby, domácí lidové hudby, jazzu a rocku. Taliesyn ke spolupráci přizvali několik hostů, z nichž mezi nejvýraznější patří nepochybně vynikající zpěvačka Katka García, Sean Barry s keltská harfou a perkusista David Landštof. Na stránkách vydavatelství naleznete ukázky všech skladeb.
Le Pneumatiq - Beat Safari (BMS)
MySpace.com / psali jsme

Le Pneumatiq - Beat Safari
Dva roky existující pražská breakbeatová kapela La Pneumatiq debutuje na albu, které nahrála s producentem Ecsonem Waldesem (Skyline, United Flavour). Skupina, jejíž skladby se objevily i ve filmu "Pusinky", pokřtí desku v pondělí 12.listopadu v Roxy. Tam bude mít premiéru i videoklip ke skladbě "Life". Tu si můžete poslechnout i na jejich MySpace.com.
Divokej Bill - Rock For People (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Divokej Bill - Rock For People
Po veleúspěšném živáku "Lucerna" přichystala skupina Divokej Bill svým fanouškům další. Tentokrát se jedná o více jak rok starý záznam koncertu z festivalu Rock For People. Pánové z Divokýho Billa si moc nelámali hlavu a titul vycházející jak na CD, tak na DVD nazvali jednoduše "Rock For People". DVD je vedle vizuálního zážitku o jednu skladbu bohatší a přinese dosud nespecifikovaný bonus.
Bullerbyne - My Private Revolt (X Production)
web / MySpace.com / psali jsme

Bullerbyne - My Private Revolt
New wave soundem 80.let se inspiruje skupina, která si na své druhé album musela počkat více než deset let. Dospěli k němu v novém složení už jako pětice a "My Private Revolt" natočili pod producentským dohledem Ecstona Waldese. Na jejich MySpace.com najdete hned čtyři skladby z desky, včetně promosinglu "My Little Pony", který vyšel na výběrech časopisu časopisů Filter a Report.
Team - Team 11 (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Team - Team 11
Název nové desky "Team 11" slovenské, dnes již téměř legendární skupiny, Team jasně napovídá o kolikátou desku v jejich studiové diskografii jde. Slovenským éterem se už prohání první singl z desky a zanedlouho by měl dorazit i do Česka. O albu je zatím velmi málo informací, avšak z vydavatelství jdou zprávy, že "Team 11" je moderní deskou, na které se ale neztrácí tvář starého dobrého Teamu.
Kano - London Town (Warner)
web / MySpace.com / psali jsme

Kano - London Town
Londýnský rapper Kano, který vzešel z drsné grimeové scény připravil své druhé studiové album. Nese se v celkově komerčnějším soundu než jeho debut a hosté jsou také více do mainstreamu: Craig David, Kate Nash, Damon Albarn nebo jamajský rapper Vybz Kartel. O většinu beatů se postaral Fraser T Smith (Beyoncé, C. David, Plan B). Prvním singlem z desky byla skladba "This Is The Girl" s Craigem Davidem, kterou si můžete poslechnout na jeho MySpace.com, společně s budoucím singlem "Feel Free".
Tereza Kerndlová - Have Some Fun (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Tereza Kerndlová - Have Some Fun
Někdejší členka Black Milk Tereza Kerndlová po albu standardů nahrané se svým otcem vydává své druhé solové album "Have Some Fun". Stejnojmenný singl, jenž napsali speciálně pro Terezu producent alba Stano Šimor a americký hudební skladatel Gordon Pogoda (mimo jiné autor hudby k seriálu "Sex ve městě"), už je možné českým radiovým éterem. Album vznikalo v Bruselu tentokrát však s omlazeným týmem "evropských" spolupracovníků.
Youssou N'Dour - Rokku Mi Rokka (Give And Take) (Warner)
web / myspace / psali jsme

Youssou N'Dour - Rokku Mi Rokka
Jeden z nejpopulárnějších afrických zpěváků a několikanásobný držitel Grammy se po "arabském" albu Egypt vrací zpět do rodného Senegalu. Obklopil se spřízněnými domácími hudebníky, na albu ale uslyšíte také kytaristu Ali Farka Tourého z Mali nebo anglickou zpěvačku Neneh Cherry. Pro ukázky budete muset zavítat například do online obchodu Amazon.
Různí - Indies Scope 2007 (Indies)
web / MySpace.com / psali jsme

Různí - Indies Scope 2007
Rok ještě neskončil ale vydavatelství Indies Scope Records již nyní rekapituluje letošní rok. Výběr "Indies Scope 2007" má ve svém seznamu skladeb čítající dvaadvacet položek vše podstatné. Nechybí Yellow Sisters, Traband, Jana Vébrová, Jiří Pavlica s Hradišťanem, Gipsy.cz či -123 minut. Ukázky všech skladeb jsou k dispozici na stránkách tohoto titulu.
Monster Magnet - 4-Way Diablo (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme

Monster Magnet - 4-Way Diablo
Američtí stoner-rockoví klasikové si dali tři roky nahrávací pauzu, částečně vynucenou loňským předávkováním zpěváka Dave Wyndorfa. Ticho přeruší až aktuální, sedmé studiové album "4-Way Diablo". O produkci se postaral Matt Hyde. Skladba "2000 Light Years From Home" je coververze klasiky Rolling Stones z alba "Their Satanic Majesties Request". Deska je v kompletní podobě ke slyšení na jejich MySpace.com.
Efterklang - Parades (Starcastic/Maximum Underground)
web / MySpace.com / psali jsme

Efterklang - Parades
Devítičlený dánský post-rockový kolektiv připravil své čtvrté studiové album. Znovu se pohybuje na pomezí folku, elektroniky a bombastických filmových melodií. Na webu kapely je k vidění klip ke skladbě "Mirador". Stejná píseň je ke slyšení i na jejich MySpace.com, kde též visí "Cutting Ice To Snow". Zde navíc najdete promovideo k desce.
Dále vychází:

Al Martino - We Could/Think I'll Go (EMI)
Billie Jo Spears - Ultimate Collection (EMI)
Can - Anthology (EMI)
Flanders & Swann - Hat Tric (EMI)
Johnny Halliday - Always (Warner Music)
Nick Cave / Warren Ellis - The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford (soundtrack) (EMI)
Různí - American Gangster (soundtrack) (Universal)
Různí - Clubbers Yearbook (Universal)
Různí - CZ Superhity 2007/2 (EMI)
Různí - Dan In Real Life (soundtrack) (EMI)
Různí - Nervous Tension Emi Post Punk (EMI)
Různí - The Kite Runner (soundtrack) (Universal)
Wanda Jackson - Ultimate Collection (EMI)

NÁZORY
  • čechomor (Didi, 04.11.2007 12:12) Reagovat

    ctěla bych ještě dodat, že v pondělí 5. listopadu vychází také deska kapely Čechomor - Sváteční

  • Nejlepší album týdne podle mě (Jaromír Bergmann, 06.11.2007 14:25) Reagovat

    Prvního lisotpadu vyšla ještě jedna superzajímavá deska. Trent Reznor produkoval "hiphop-dirtcorovou" desku Saula Williamse s názvem THE INEVITABLE RISE AND LIBERATION OF NIGGYTARDUST! Ke stažení zadarmo (po vzoru Radiohead?) z ofic. stránek http://niggytardust.com/. Další info např. na www.nin.com. Výborná, navíc v ceně (zadarmo) je i povedený booklet ve formátu *.pdf. Co víc si přát???????

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Jazzrockový klenot "Zrnko písku" superskupiny Bohemia vychází v reedici (23.03.2024 16:35)
- Nick Cave natočil pro film o Amy Winehouse i novou originální píseň (21.03.2024 15:41)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu