King Diamond koncem března v Martině

19.01.2001 04:54 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

King Diamond
© facebook interpreta
Nejeden fanoušek kvalitní tvrdé hudby na Slovensku bude slavit v sobotu 31.3. velkou událost. Do malebného města na úpatí Malé Fatry totiž zavítá jedna z nejzajímavějších a zároveň nejtajemnějších postav světového metalu - King Diamond. Půjde o historicky vůbec první koncert tohoto kultovního umělce na Slovensku a zároveň jeden z mála dosud uskutečněných na území bývalého socialistického bloku.

King Diamond se objevil v oblasti střední Evropy již několikkrát ve společnosti své skupiny Mercyful Fate, a to konkrétně jednou v Ostravě (1997), dvakrát ve stověžaté matičce Praze a nakonec jako hlavní tahoun dnes již legendárního festivalu Noc plná hvězd v Třinci. Sólově se svou kapelou provádějící v našich končinách dosud nevídanou teatrální show zavítal do ČR pouze jednou, respektive dvakrát, když v Praze a Ostravě odehrál ve dnech jdoucích po sobě dva koncerty, které zaznamenaly návštěvu více než osmi tisíc jeho pravověrných fanoušků, kteří po shlédnutí show, na které nechyběly fantastické pyrotechnické a jiné efekty umocňující atmosféru hudby a textů plných záhadných příběhů a postav v nich, odcházeli do svých domovů absolutně nadšeni a spokojeni. Není ničím zvláštním, že do ČR zavítalo velké množství fanoušků právě ze Slovenska. Zejména kvůli nim dal management Kinga Diamonda přednost vystoupení v Martině před koncertními vystoupeními ve Vídni a Zagrebu, což je rozhodně důkazem toho, že King Diamond si svých fanoušků na Slovensku neobyčejně váží a teší se na setkání s nimi. Doslova! V průběhu pěti týdnů před koncertem bude vylosováno celkem 5 majitelů zakoupených vstupenek, z nichž se každý jeden osobně setká se svým idolem před koncertem, kde se jej bude moci zeptat na cokoli, vyfotografovat se s ním a samozřejmě také nechat si podepsat CD anebo něco úplně jiného. Pravý příznivce Kinga Diamonda dobře ví, co to znamená. Jde o to, že tento umělec se v žádném případě normálně neúčastní autogramiád a podobných aktivit. Ba dokonce se před ani po koncertu nezdržuje v místě konaní. Jednoduše řečeno, již nalíčený a v kostýmu přijíždí z dobře utajeného hotelu na místo konání, odezpívá koncert a po něm ihned odjíždí pryč většinou i svým spoluhráčům neznámo kde.

Potěšující zprávou je jistě ta, že se do skupiny vrátil "ztracený syn" baskytarista Hal Patino, který nahrál alba "Them", "Conspiracy" a "The Eye" a zároveň v letech 1988-1990 s celou squadrou koncertoval. Nahradí tak stávajícího basistu Davida Harboura. Není žádným tajemstvím, že byl propuštěn ze služeb poté, co přestal zvládat svou závislost na alkoholu a drogách. Nyní je však již v pořádku. A když jsem u těch tajemství, prozatím není jasné, kdo bude hrát na tomto turné na bicí nástroje. Soubor totiž stávající bubeník John Hebert opustil z rodinných důvodů. Nechejme se překvapit, kdo se stane jeho nástupcem.

Aktuální turné Kinga Diamonda proběhne v podstatě jako druhá část světového turné na podporu alba "House of god" z loňského roku, v jehož letních měsících křižovali celé USA. To ovšem neznamená, že by byl celý koncert složen jen z novinek. To v žádném případě. Naopak, dá se očekávat, zazní hity jako "No presents for Christmas", "The family ghost", "The candle", "Welcome home", "Charon" a také skladby z repertoáru skupiny Mercyful Fate "Evil", "Melissa", "The Oath" anebo "Black funeral". Na tomto turné navštíví poprvé ve své historii také země jako Rusko či Turecko!

Předprodej vstupenek za 430,-KČ/490,-SK probíhá na celém území Slovenska a Moravy. Podrobné informace naleznete na oficiální internetové stránce koncertu . Podrobnosti také žádejte prostřednictvím e-mailu anebo volejte na telefonní čísla 0608/301001 (ČR) a 0905/560996 (SR).

Patrik Kohut, P-Promotion


DOPORUČENÉ ČLÁNKY