Vypsaná fiXa pustila do světa "Holku s lebkou"

21.06.2009 09:10 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Vypsaná fiXa
© Petr Klapper / musicserver.cz
Vypsaná fiXa sice plánuje vydání "Klenotu" až na 9. září, ale už nyní si mohou její fanoušci poslechnout úvodní singl "Holka s lebkou" na MySpace profilu kapely. Vypsaná fiXa zahájila začátkem června na svém blogu odpočítávání času zbývajícího do vydání "Klenotu", fanouškům však již nyní nabízí první ochutnávku.

S přípravou na "Klenot" začala Vypsaná fiXa již před dvěma lety. Krátce po vydání "Fenoménu" vyjela kapela na soustředění a po měsících usilovné práce se vydala natáčet desku do londýnského studia KORE. Producenty "Klenotu" jsou osvědčení Dušan Neuwerth a Jan P. Muchow, o mixáž písní a celkový sound se pak postaral Guy Fixsen. Je symbolické, že právě aktuální singl "Holka s lebkou" připomíná tvorbu legendárních Pixies, se kterými Fixsen také spolupracoval.

V současnosti je ovšem Vypsaná fiXa na roztrhání. Festivalová sezóna je v plném proudu a fiXa tak prakticky obden koncertuje a potvrzuje své postavení na špici tuzemské hudební scény. Začátkem července pak v průběhu jediného týdne vystoupí na Rock For People, Masters Of Rock a Colours Of Ostrava.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY