Do Beatové síně slávy míří Fanánek, Visací zámek a Dědek Šindelář

15.06.2009 14:54 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Jiří Dědek Šindelář
© ceskenoviny.cz
V pražské Incheba Aréně budou 16. června večer uvedeni do Beatové síně slávy za přínos české rockové scéně frontman Tří sester Lou Fanánek Hagen, nedávno zesnulý basák Katapultu Jiří Dědek Šindelář a kapela Visací zámek. Slavnostní ceremoniál začíná úderem 19. hodiny.

Součástí večera budou i koncerty - Fanánek vystoupí jak se svými domovskými Třemi sestrami, tak se Syny výčepu, kde se ujal role zpěváka po tragické smrti Františka Sahuly. Zahraje také Visací zámek. Z koncertů Tří sester a Visacího zámku by měl být pořízen videozáznam na chystané podzimní společné DVD. Na Dědka Šindeláře vzpomene speciálním vystoupením jeho celoživotní spoluhráč z Katapultu Olda Říha a večer zahájí nadějná rocková parta Syndrom. Lístky jsou v předprodeji sítě Ticketstream a na recepci Radia Beat za 299 Kč.

Letošní ceremoniál uvedení do Beatové síně slávy, české obdoby Rock'n'rollové síně slávy, je šestým v pořadím. V síni již jsou osobnosti českého rocku jako Jiří Schelinger, Miki Volek, Aleš Brichta, Michal Pavlíček nebo skupiny Pražský výběr a Hudba Praha. Nominace ve třech kategoriích (osobnost, osobnot In Memoriam, kapela) udělují hudební publicisté, o konečných laureátech rozhodují posluchači Radia Beat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY