Na obnoveném Antifestu zahrají Exploited nebo FPB

09.07.2009 14:28 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

antifest
© antifest.eu
Punkový svátek Antifest se po roční pauze vrací na scénu - proběhne v pevnosti Josefov u Jaroměře, a to ve dnech 31. července a 1. srpna. Obměněný pořadatelský tým zajistil coby headlinery čtrnáctého ročníku festivalu skotskou punkovou legendu The Exploited, z českých hájů jsou největším tahákem FPB (MySpace.com), kteří téměř před třiceti lety stáli u zrodu punku u nás.

Pořadatelé slibují atmosféru, jakou si návštěvníci pamatují z dob největší slávy Antifestu. O její vytvoření se kromě zmíněných také postarají britští The Boys, kteří mají na rozdíl od běžných punk-rockových sestav v arzenálu klávesy a vystoupí v původní sestavě ze sedmdesátých let. V hlavní linii návštěvnické pozornosti jistě budou také ostrovní Guitar Gangsters, norští The Carburetors nebo Finové Appendix. Zahraniční úderky pak doplňuje výběr z české punk-ska scény: Plexis, SPS, Tleskač, The Chancers, E!E nebo Znouzectnost.

Předprodeje vstupenek již běží od začátku května a dle pořadatelů se těší slušnému zájmu. Lístek až do 22. července stojí 470 Kč, na místě budou vstupenky k mání za 550 Kč na oba dny a za 300 Kč pouze na sobotu. Připomeňme, že Antifest - dříve známý jako Antisociety fest - se v minulých letech potýkal s mnohými problémy, organizačními záležitostmi počínaje, agresivitou některých fanoušků konče. Pořadatelé proto vloni od záměru organizovat festival ustoupili, aby v budoucnu byli na tyto problémy lépe připraveni a aby festival nebyl jen terčem negativní kritiky nejen ze strany médií a návštěvníků.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY