Jay-Z se od Def Jamu zřejmě přestěhuje k Sony

29.05.2009 10:45 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Jay-Z
© bestweekeveer.tv
Americký rapper Jay-Z se před týdnem vykoupil ze smlouvy s Def Jam Records a podle aktuálních zpráv má co nevidět podepsat smlouvu se Sony Music, konkrétně u přidruženého Epic Records. Jak uvedla agentura Reuters, odchod od Def Jam a následný přesun veškerých práv na budoucí nahrávky pod křídla jeho vlastního labelu Roc Nation stál zpěváka pět milionů dolarů.

Pokud by měl rapper podepsat smlouvu se Sony Music, bude společnost distribuovat všechen jeho nový materiál. Sony Music by tedy měla na starosti už zpěvákovu novou desku "The Blueprint 3", která by se měla do obchodů dostat ještě letos. Podle portálu NME.com by k podpisu smlouvy mělo dojít během následujících týdnů, podle New York Daily News však zpěvák jedná také s Warner Music, když smlouvu chystá příslušná větev Atlantic Records. Ani jedno z vydavatelství se však k této situaci nevyjádřilo.

Připomeňme, že Jay-Z podepsal v minulém roce lukrativní kontrakt s agenturou Live Nation, za který dostal sto padesát milionů dolarů a díky kterému také svůj vlastní label Roc Nation rozjel. Společnost tak získala práva na veškeré jeho aktivity, od koncertování po budoucí materiál.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY