Příliš ukecaný soundtrack

01.06.2009 05:00 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Poslední film Marie Poledňákové "Líbáš jako Bůh" vzbudil velmi rozporuplné reakce. Některým se líbil a jiní jej prohlašují za odpad. Nicméně obě skupiny se shodují v jednom - je to jeden z nejhorších filmů režisérky. Bohužel tuto reputaci nevylepší ani soundtrack.
3/10

Různí - Líbáš jako Bůh (soundtrack)

Skladby: Na křídlech lásky, Stůj! Zastav!, Sanitka, Porod, Začalo to tak krásně, Komu to píšeš?, Ticha noc, Ježíšek, Půlnoční kouzlo, Tváří v tvář věčnosti, Silvestr v Paříži, Kdo je Ema?, Přesčasy, Co bolí to přebolí, Novy začátek, Love Is In The Air, Lekce z francouzštiny (Tu embrasses comme dieu), Hrbatej trpaslík, Nežárlím Vana plna šampaňskýho, Umělé dýchání, Sbírka polibků, Ty maluješ?, Bohunka v akci, Hříšné myšlenky, Člověk se nemá radovat, Sebevrah, Líbat, ale nesahat!!, Snídaně, Erotická fascinace, Před bouřkou, Na horách, Ahoj rodino!, Vzala jsem i cejchy, Váhání, Veselé Velikonoce, Volné manželství, Jaro bylo v plném rozpuku, (Dneska večer) přijdu až zejtra, Tango intimo, Lovestory z pitevny, Turn me on, Bude líbání?, Pocit, Život naruby, Jsem rozhodnutej!, Kůzlátka, Bylo to nádherný, Návrat se nekoná..., Narozeniny, Můžu si tě vzít?, Novy román, Epilog, Bílej tesák, Líbáš jako bůh
Vydáno: 16.2.2009
Celkový čas: 56:37
Vydavatel: Sony Music
Zpočátku to znělo naprosto skvěle - soundtrack "Líbáš jako Bůh" rovná se hudba Petra Maláska a interpreti jako Norah Jones, Meky Žbirka, Lucie Bílá nebo Divokej Bill. Docela pěkné složení, nemyslíte? Jenže ve chvíli, kdy založíte CD, je všechno úplně jinak. Ani letmý pohled na booklet, kde je seznam skladeb dobře zakamuflovaný, vás moc nevaruje. Teprve až když na vás na displeji či obrazovce počítače zasvítí 55 skladeb, začnete větřit průšvih.

Většina stop má maximálně půldruhé minuty a obsahuje hlášky z filmů v kombinaci se scénickou hudbou. Těch pár vypsaných interpretů, z nichž každý je na albu zastoupený jednou písničkou a ještě ne vždy celou, je vlastně téměř vše, co se zpívaných věcí týče. Připočtete-li si k tomu ještě Johna Paula Younga s "Love Is In The Air" a krátký, francouzsky zpívaný šanson Eliškou Bouškovou, máte písničky kompletní.

"Líbáš jako Bůh" by se dal koncepčně srovnat se soundtrackem z "Pánské jízdy". Ale ten je pohříchu kratší, vyváženější, více písničkový, respektive vůbec více o hudbě, ale především vybrané hlášky jsou na něm daleko vtipnější. U "Líbáš jako Bůh" mimo film prakticky nefungují, stává se z nich pouhé tlachání a celou desku pak nemá šanci zachránit ani skvělá Norah Jones či Meky Žbirka s Billem. V jejich moci tak maximálně bylo odvrátit totální katastrofu naprosto neposlouchatelného CD.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY