Vystoupení Jazzanovy v Paláci Akropolis se blíží

25.05.2009 08:53 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jazzanova
© facebook interpreta
V Paláci Akropolis vystoupí 28. května v rámci EuroConnections formace Jazzanova. Z šestice kmenových členů kolektivu dorazí dva - Axel Reinemer a Stefan Leisering, kteří vystupují také pod hlavičkou Extended Spirit. DJský tým doplní osmičlenná koncertní sestava, která skladbám vtiskne nenapodobitelný feeling. Za domácí stranu se představí vycházející hvězda domácího jazzu - zpěvačka Veronika Diamant a její skupina SofaJazz.

Jestli byl tým Jazzanova na konci devadesátých let známý hlavně díky prvotřídním remixům (4Hero, Ursula Rucker ale i Lenny Kravitz), pak debutové album "In Between" z roku 2002 z nich udělalo nekorunované krále nu-jazzu. Svoji posedlost lovců obskurních vinylů dokázali přetavit v původní hudbu, která je stejně precizní jako svůdná. Jazzanova ale nikdy nestojí na jednom místě - aktuální deska "Of All The Things" vznikla vesměs bez použití samplů, s pomocí studiových hudebníků.

Všestranná zpěvačka Veronika Diamant už účinkovala v muzikálech a vystupovala se skupinou Laura a její tygři, pak se ale rozhodla věnovat jazzu bez všech kompromisů. Začátek je naplánován na 19.30 hod.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY