Poličské Rockoupání láká na Green Frog Feet a Kryštof

28.05.2009 11:36 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Policske rockoupani
© rockoupani.cz
Tradičně koncem května zaplaví koupaliště v městě Bohuslava Martinů stovky milovníků nejrůznějších příchutí rocku. Letos je tomu už podvanácté. O posledním květnovém víkendu se tak v Poličce při Rockoupání představí na třech scénách přes padesát účinkujících - v čele s Green Frog Feet nebo Krucipüsk. Rockoupání zahájí v pátek 29. května v 16.00 hod. punková kapela Vision Days z Brněnce u Svitav.

Své si v programu najde každý. Dominantními styly sice jsou tvrdý rock (kromě Krucipüsk polští Chainsaw, Törr nebo Atari Terror) a punk (Green Frog Feet, SPS, Konflikt nebo Čertůf punk), mezi vábničkami festivalu se ale objevují také stará známá jména jako Buty, Harlej nebo Hypnotix a nedávné objevy Peťo Tázok, Xindl X, Midi lidi či litomyšlská parta Psiskapsy. Výčet není zdaleka úplný a těžko říci, jaké spolupráce vzejdou ze šapitó alias chillout stanu, kde každý festivalový den pojedou DJs pro nespavce až do rána.

Podrobný rozpis účinkujících najdete na oficiálním webu festivalu, stejně tak podstatné informace, jakými jsou předprodeje vstupenek, které lze nyní pořídit za 330 Kč. Na místě pak budou za 390 Kč na oba dny, pátek bude za 250 Kč a sobota za 290 Kč. Stanovat je možno v sousedství koupaliště, v areálu bude opět kromě stánků s občerstvením a pivem také čajovna a vegetariánská jídelna.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY