Eric Clapton a Steve Winwood vydávají živák

24.05.2009 09:21 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Eric Clapton & Steve Winwood - Live From Madison Square Garden
© facebook interpreta
Na pulty obchodů právě míří koncertní záznam společného vystoupení dvou slavných osobností - Erica Claptona a Stevea Winwooda. Set dvou CD, případně dvou DVD, nese název "Live From Madison Square Garden".

Tato lahůdka byla vytvořena na základě tří jedinečných a zcela vyprodaných vystoupení v newyorské Madison Square Garden, která proběhla v únoru loňského roku. Spolupráce Erica Claptona a Stevea Winwooda (MySpace.com) ale začala již před čtyřiceti lety v seskupení Blind Faith. I když tato fúze rocku a blues sklidila jen příznivé ohlasy, měla krátké trvání - muzikanti vydali jen jedno album a podnikli krátké turné.

Součástí tracklistu "Live From Madison Square Garden" je i klasický song J.J. Calea "Cocaine" a slavné kousky "After Midnight", "Tell The Truth" a "Crossroads" od Erice Claptona. Kromě toho zazněly i písně z repertoáru Blind Faith "Presence Of The Lord" a "Can't Find My Way Home". Z arzenálu Stevea Winwooda byly vybrány hity "Dear Mr. Fantasy" a "Glad" a prostor dostala i šestnáctiminutová "Woodoo Child" od Jimiho Hendrixe.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY