Disco tě potřebuje, Kylie!

20.05.2009 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Extra zábava, dech beroucí podívaná a skvělá dechová sekce, to vše na svém posledním turné nabídla Kylie Minogue. Je to rok, co se zastavila i u nás. Pojďme si tento moment připomenout s vydaným DVD, které u nás jaksi přímo nevyšlo. Lesk diskoték a jeden hit vedle druhého, tak vypadalo "X" tour i v Praze.
7/10

Kylie Minogue - Kylie X 2008

Skladby: Speakerphone, Can't Get You Out Of My Head, Ruffle My Feathers, In Your Eyes, Heart Beat Rock, Wow, Shocked, Loveboat, Copacabana, Spinning Around, Like A Drug, Slow, 2 Hearts, Sometime Samurai, Come Into My World, Nu-di-ty, Sensitized, Flower, I Believe In You, On A Night Like This, Your Disco Needs You, Kids, Step Back In Time, In My Arms, No More Rain, The One, Love At First Sight, I Should Be So Lucky; 12 Hours (Documentary), Stage Back-drop Projections, Conceptual Designs, Photo Gallery
Vydáno: 01.12.2008
Celkový čas: asi 146 minut
Vydavatel: Fremantle Media
Zatím poslední koncertní štace Kylie Minogue se zdokonalovala za pochodu. Zastávka ve stověžaté proběhla z kraje tour, takže ještě nebylo úplně vše vychytáno, ale stačilo posléze prohodit jen pár ucelených bloků a záznam živáku k desce "X" funguje mnohem lépe. Paradoxně toto DVD přímo nevyšlo u nás (import naštěstí zafungoval), i když jej do světa podstrčila profláknutá firma (Fremantle Media, která třeba vlastní i práva na SuperStar, atd.). Drobnohledu musicserveru přesto nemohlo uniknout.

Jak již bylo řečeno, oproti pražské show byl zaměněn sled jednotlivých částí. Latino frakce s "Copacabanou" už nezakončuje koncert, a je přemístěna skoro na začátek (i tak při ní dochází ke ztrátě tempa). Naopak hitová smršť završená peckou "In My Arms" je zaslouženě vrcholnou energickou gradací, která vás před přídavky hravě zvedne z pohodlí gauče. Nechybí ani dech beroucí improvizace při "Like A Drug" (ona blýskající se lebka) nebo emocemi nabitá dvojka "No More Rain" a "The One". Kylie baví publikum od první minuty a při "I Belive In You" je absence některých hitů odpuštěna.

Obrazový záznam naplno ukazuje audiovizuální možnosti a pojetí celého londýnského večera. Nejvíce to vynikne hned ve druhé sekvenci se skladbami "Heart Beat Rock", "Wow" a "Shocked": pestrobarevnost a jednoduché nápady strhnou vaši pozornost. Audio stránka je spíše průměrem. Postrádám DTSko, ale i samotná pět-jednička není úplně ideálně umíchána - místy příliš basuje, jindy jsou slyšet naopak hlavně výšky a Kylie sama se v této zvukové houšti v několika momentech ztrácí.

Bonusy mohly též nabídnout více: bylo by například zajímavé detailněji sledovat vznik projekcí a koncept show. Dokument o pracovním dni Kylie Minogue v rámci turné si pustíte jen jednou, moc se z něj totiž nedozvíte. Projekce a fotogalerie toho taky více neodkryjí a patří k současnému standardu.

"Kylie X 2008" nabídne vypilovanou podívanou, ale její výsledné balení celkové hodnocení snižuje. Dalo se zkrátka získat ještě více. Kylie Minogue je ovšem stále ve formě a sto třicet minut zábavy si minimálně pro její nadšení a komunikaci s publikem zaslouží sledovací repete.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY