MP3 Jukebox 17/2009

06.05.2009 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Matt & Kim - Lessons Learned (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: indie pop

Matt & Kim - Grand
Když se před dvěma lety hodně psalo o dvojici Matt & Kim a jejich povedeném bezejmenném debutu, málokdo opomněl připomenout, že se jedná o nenápadnou kapelu, která dělá roztomilou hudbu na koleně a nemá příliš velké ambice, kromě toho pobavit své kamarády. Nuž, o tři roky později vydává dvojice album majestátně nazvané "Grand" a pilotní singl "Lessons Learned" doplnili fantastickým a provokativním videem, které desce zajistilo pořádnou virální kampaň. V klipu dělají striptýz přímo na newyorském Times Square a Matt hrdě do syntezátorového riffu prohlašuje "toto je můj sound". Jen, sakra, dejte pozor na ty autobusy, děcka!

Matt & Kim - Lessons Learned


Deastro - Vermillion Plaza (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: electro, pop

Deastro - Moondagger
Detroitský hudebník Randolph Chabot alias Deastro vydává svoji hudbu na labelu Ghostly, nicméně "Vermillion Plaza" spíše než sofistikovanou klubovou elektroniku připomíná sebevědomý elektronický pop, který se nebojí riskovat. Chabot navíc disponuje hlasem, který trochu evokuje pompézního Bona a trochu introspektivního Morisseyho. Něco mi ale říká, že ani jeden z nich by nedal refrén: "Would you be my son / ‘cause all of mine have died?". Velmi povedená píseň pochází z Deastrova debutu "Moondagger", jenž vychází v polovině června.


Black Lips ft. GZA - The Drop I Hold (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: indie rock, rap

Black Lips - 200 Million Thousand
O Black Lips a jejich novince "200 Million Thousand" jsme v Jukeboxu psali na začátku roku. "The Drop I Hold" nepatří k nejlepším skladbám na desce, nicméně na singlové verzi ji rapem opatřil GZA z Wu Tang Clan. Než na něj dojde, budete muset přežít rapový pokus zpěváka Cole Alexandra. V okamžiku, kdy do líného groove nastoupí GZA, ale všechno zapadne do sebe.


Nadja - Only Shallow (6/10)
MP3 ke stažení
žánr: drone metal, shoegaze

Nadja - When I See the Sun Always Shines On T.V.
Undergroundová dronemetalová kapela, která vydává album coververzí? Trochu jsem se nad tím taky divil, ale Aidan Baker a jeho Nadja prostě jen chtěli vzdát hold svým vzorům. Mezi ně patří i My Bloody Valentine, jejichž "Only Shallow" je jednou z písní na desce "When I See The Sun Always Shines On T.V." Nečekejte nic jiného než sonickou koupel a v ní hluboko utopený vokál. Další zneužité kapely jsou třeba Swans, The Cure, A-ha nebo Slayer.


+ další:

Passion Pit - Moth's Wings
MP3 ke stažení
žánr: indie rock

Jedno z nejočekávanějších květnových alb "Manners" od Passion Pit vychází už za dva týdny a toto je ukázka.

Jack Penate - Tonight's Today
MP3 ke stažení
žánr: folk, pop

Jack Penate vydá v červnu své nové album "Everything Is New" a bude na něm i tento březnový Top 30 singl "Tonight's Today", který vyvěsil na internet.

British Sea Power - Come Wander With Me
MP3 ke stažení
žánr: indie pop, soundtrack

BSP natočili nový soundtrack ke slavnému dokumentu "Man Of Aran" z roku 1934 a toto je ukázka.

John Vanderslice - Too Much Time
MP3 ke stažení
žánr: indie pop

Trochu překvapivá novinka od folkaře Johna Vanderslice, který přichází s albem "Romanian Names".

Conor Oberst And The Mystic Valley Band - Nikorette
MP3 ke stažení
žánr: folk, Americana

Z právě vydané desky "Outter South" vypouští Oberst promo singl "Nikorette".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY