Británii vládne Tinchy Stryder, Depeche Mode jsou druzí

26.04.2009 22:38 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Skladba "Number 1" v podání britského rappera Tinchyho Strydera vystřelila na čelo britského žebříčku. V albech se vítězství trochu překvapivě nedočkali Depeche Mode s novinkou "Sounds Of The Universe", porazila je totiž Lady GaGa s trvalkou "The Fame".
Tinchy Stryder ft. N-Dubz - Number 1
© facebook interpreta
V češtině to nezní tak dobře, ale stejně: nové číslo jedna britského žebříčku je "Number 1". Skladba tohoto jména v podání londýnského rappera Tinchyho Strydera a hiphopového tria N-Dubz se vyhoupla na vrchol z nuly. Stryder se dočkal jedničky čtyři měsíce poté, co s předchozím singlem "Take Me Back" vybojoval třetí příčku. Po Dizzee Rascalovi je druhým rapperem z grime scény, který dosáhl na vrchol, byť samozřejmě s výrazně odlišným soundem, než byl ten, který ho proslavil v undergroundu. Skladbu s ním a Dappym z N-Dubs napsal hitmaker Fraser T Smith, který dříve spolupracoval třeba s Craigem Davidem, ale na jedničku nikdy nedosáhl. Letos už si připsal výrazný zářez s duetem Jamese Morrisona a Nelly Furtado "Broken Strings", který se dostal na dvojku. N-Dubz byli zatím maximálně devatenáctí s "Papa Can You Hear Me?".

Tinchy Stryder ft. N-Dubz - Number 1

La Roux si s Calvinem Harrisem nakonec poradila/poradili, ale na jedničku to znovu nestačilo a "In For The Kill" si znovu připisuje dvojku. Harrisovo "I'm Not Alone" je třetí. Do Top 5 se vřítil Eminem s novinkou "We Made You". Oficiální singl z "Relapse" se zatím prodává jen na internetu.

Druhá dvacítka vítá singly zbrojící na první "fyzický týden" jako Pink "Please Don’t Leave Me" (13.), Miley Cyrus "The Climb" (16.) a Prodigy "Warrior’s Dance" (18.). Nejvýše z nich jsou ale na dvanáctce Marmaduke Duke s "Rubber Love". Pod hlavičkou projektu se skrývají skotští muzikanti Simon Neil z Biffy Clyro a JP Reid z Sucioperro. Zmíněný singl je zatím jejich největším úspěchem a skvěle propaguje jejich druhé album "Duke Pandemonium". Na dvacítce startují Keri Hilson s Timbalandem ve skladbě "Return The Favour".

Nový singl Green Day se v Británii prodává jen na internetu a v prvním úplném týdnu poskočilo "Know Your Enemy" na číslo 22. Ve třetí desítce jsou také americký hit "I Love College" Ashera Rotha nebo "Untouchable" od Girls Aloud. Obě skladby se také zatím mohou spolehnout jen na digitální prodeje. Z chvostu čtyřicítky ještě upozorňujeme na číslo 38, kde s "I Remember" debutuje producent Deadmau5 a zpěvačka Kaskade.

    Top 10 - singly:
  1. Tinchy Stryder feat. N-Dubz - Number 1
  2. La Roux - In For The Kill
  3. Calvin Harris - I’m Not Alone
  4. Lady GaGa - Poker Face
  5. Eminem feat. Charmagne Tripp - We Made You (D)
  6. A.R. Rahman & Pussycat Dolls feat. Nicole Scherzinger - Jai Ho! (You Are My Destiny) (D)
  7. Ciara feat. Justin Timberlake - Love Sex Magic (D)
  8. Beyoncé - Halo
  9. Lily Allen - Not Fair (D)
  10. The Noisettes - Don’t Upset The Rhythm (Go Baby Go)

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Lady GaGa - The Fame
© facebook interpreta
Albový žebříček hlásí velké překvapení. Číslo jedna má stále v držení Lady GaGa s "The Fame", novinka Depeche Mode "Sounds Of The Universe" se tak musí spokojit jen s dvojkou. Vypadalo to na první jedničku pro Gahana a spol. po dvanácti letech, nová deska se ale nakonec k "Ultra" a "Songs Of Faith And Devotion" nepřipojila.

Trojka patří Beyoncé, čtvrtí jsou Kings Of Leon a pátá Lily Allen. Druhou nejvýše postavenou novinku mají na sedmičce Noisettes s "Wild Young Hearts". Jejich předchozí deska "What's The Time Mr. Wolf?" obsadila před dvěma lety poslední příčku v Top 75, singl "Don't Upset The Rhythm" ale novince pomohl k podstatně lepšímu umístění.

Britští rockeři Fightstar jsou s "Be Human" na čísle dvacet a poprvé v kariéře se dostali do Top 20. Kritiky oslavovaná deska Camera Obscura "My Maudlin Career" si připíše číslo 32, Asher Roth je s "Asleep In The Bread Aisle" na příčce 38 a výběr hitů kapely 10CC je ještě o jedno číslo níže.

    Top 10 - alba:
  1. Lady GaGa - The Fame
  2. Depeche Mode - Sounds Of The Universe
  3. Beyoncé - I Am... Sasha Fierce
  4. Kings Of Leon - Only By The Night
  5. Lily Allen - It's Not Me, It's You
  6. The Prodigy - Invaders Must Die
  7. Noisettes - Wild Young Hearts
  8. Akon - Freedom
  9. Annie Lennox - The Collection
  10. Pink - Funhouse

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY