Koňské síly rozhoupou Ústí nad Labem

29.03.2009 12:37 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Houpací Koně
© houpacikone.cz
Třetího dubna vychází u lounského vydavatelství Guerilla Records dvě nové desky kultovní ústecké formace Houpací koně. Pomyslný křest se uskuteční ve stejný den, a to v domácím ústeckém Činoherním divadle. Začátek celé akce je naplánován na dvacátou hodinu a vstupné bude lidových sto korun. Role předkapely se ujmou brněnští indiepopoví Swordfishtrombones.

Houpací Koně plánují ústeckému publiku představit téměř čtyřicet písní, které se na dvou nových deskách objevují. První album vyjde v tradiční fyzické podobě, s obsáhlým bookletem, druhé pak bude volně ke stažení z domovských stránek skupiny. Mezi nahrávkami se objeví vyřazené písně ze studií, dosud nevydané skladby, demáče ze zkušeben a samotných začátků kapely, koncertní nahrávky, ale i singl "Liftboy". Sběrný proces všech zmíněných materiálů byl velice náročný, často se totiž musely nahrávky převádět z kazet do digitální podoby, to vše samozřejmě, při zachování co nejlepší kvality zvuku. Kus svého života této práci obětoval bývalý basák Houpacích koní Honza Brambůrek, který se v současnosti živí zvučením muzikálů v Německu. Nápad na nezvyklou desku se urodil v hlavě spasitele undergroundu moderní doby Lábuse, z lounského vydavatelství Guerilla Records. Na projektu se podíleli i Radek Diestler a jeho jmenovec Radek Strnad.

"Nejde o to, vydat za každou cenu desku a pustit i věci, který bychom bývali dřív nepustili. Spíš jsme chtěli zachytit celý ty roky vymetání různých děr, obýváků, zkušeben a šaten a celkově tím pak doplnit pohled fanoušků na kapelu. Jsou tam ale i písničky, kterých by byla škoda, kdyby zůstaly někde na dně krabice ve špajzu," uvedl několik důvodů k vydání nového materiálu Jirka Imlauf. Frontman skupiny dále pokračoval: "Nechceme se moc hrabat ve vlastní minulosti, koukáme se spíš dopředu a děláme nový písničky, jenže právě proto chceme mít svou vlastní minulost jakoby uzavřenou. Ale hlavně chceme udělat radost lidem, který zajímáme, a taky těm, který nám někdy nějak pomohli." Dodejme, že Houpací koně letos udělají radost fanouškům ještě jednou, tentokrát už regulérní řadovou deskou, kterou začnou natáčet na podzim.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY