Ceny Echo 2009 ovládli Peter Fox a Amy Winehouse

26.02.2009 10:58 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Amy Winehouse
© dailytelegraph.co.uk
Letošní vyhlašování německých hudebních cen Echo bylo vysoce sledované především díky vystoupení Depeche Mode, kteří v rámci ceremoniálu světu představili svůj singl "Wrong". Dlouho očekávaná píseň tak poněkud zastínila oceněné interprety. Zatímco německou část večera ovládl objev z Berlína Peter Fox, v zahraniční části získala nejvíce ocenění Amy Winehouse. Britská soulová a r'n'b zpěvačka triumfovala hned ve dvou kategoriích - o nejlepší zahraniční interpretku a album roku.

Zvláště druhá cena pro Amy Winehouse je však poněkud sporná, protože oceněné album "Frank" je vlastně jen rozšířená verze debutu Amy Winehouse z roku 2003. Přesto se díky zvláštním pravidlům Echa mohlo dočkat vítězného ocenění. V průběhu večera kromě zmíněných Depeche Mode vystoupili i další známí interpreti - oceněná Amy Macdonald, Katy Perry nebo Razorlight. Dalším vrcholem ceremoniálu bylo také vystoupení U2, kteří v Berlíně naživo zahráli svůj nový singl "Get On Your Boots".

Nejvíce ocenění tedy získala Amy Winehouse, hlavní cenu v kategorii nejlepší zahraniční skupina získali Coldplay a cenu za celoživotní dílo pak kultovní Scorpions. Kompletní přehled oceněných naleznete na oficiální stránce Echo 2009.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY