Horké i chladné hitparády tančí podle Katy Perry

18.02.2009 20:03 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Sedmička sice nosí štěstí, ale na tuzemské hitparády, které pravidelně sestavuje tuzemská pobočka IFPI, je její moc krátká. Ani sedmý týden totiž nepřinesl změnu na nejvyšších místech, takže Katy Perry počtvrté v řadě kraluje rádiím a Michal Horáček již potřinácté obchodům.
Katy Perry - Hot N Cold
© facebook interpreta
RÁDIA - Čtvrtá jednička Katy Perry v řadě zastiňuje šestou dvojku netančícího pana Kryštofa. Kdy se Richard Krajčo se songem "Tak nějak málo tančím" konečně dočká jedničky, je tak zatím ve hvězdách. Tanci se ale věnují ve své písničce také třetí The Killers s "Human". A co se honí hlavou bramborové Lady GaGa se přes její dokonalou "Poker Face" asi nedozvíme nikdy. Na krk posledně pověšená bronzová medaile zřejmě stáhla "Anděla" Terezy Kerndlové na aktuální pětku, naopak hodnotnými kovy ještě nezatěžkaný "Womanizer" Britney Spears chytá slinu - před dvěma týdny dvacítka, posledně osma a teď šestka. Zpět do desítky se po týdenní pauze vrací Morandi, kteří vyměnili sedmičku za jedenáctku s Pink, což jsou také jediné dvě změny v personálním obsazení tuzemské rádiové hóch společnosti.

Mezi sto nejhranějších písniček tuzemského éteru pronikla oproti minulému týdnu jedna jediná novinka. Padá na konto (překvapivě) floridskému rapperovi, co si říká Flo Rida, a jmenuje se "Right Round". Po tabulce míříme do obchodů...

Top 10 - rádia:
  1. Katy Perry - Hot N Cold
  2. Kryštof - Tak nějak málo tančím
  3. The Killers - Human
  4. Lady GaGa - Poker Face
  5. Tereza Kerndlová - Anděl
  6. Britney Spears - Womanizer
  7. Morandi - Save Me
  8. Gabriella Cilmi - Sweet About Me
  9. Madcon - Begin
  10. Marek Ztracený - Něco končí

Michal Horáček - Ohrožený druh
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Obchody mají už tři měsíce stejného krále, který odolal nejen již v úvodu zmiňované magické sedmičce, ale také nešťastné třináctce. Přesně tak dlouho je totiž už Michal Horáček na prvním místě tuzemské prodejnosti. Další úctyhodné číslo má na triku soundtrack k filmu "Mamma Mia!", který je aktuálně na druhém místě a v první pětce se tak bez přestávky drží už více než půl roku. A když už jsme u těch trvalek, na trojce máme "Fénixe" Lucky Vondráčkové, který se drží v první pětadvacítce téměř tři čtvrtě roku. Na čtyřku ustoupil z bronzu na snech pracující Bruce Springsteen, sto desátá "Taneční liga" je potřetí na pětce a za šestým ztraceným Markem Ztraceným a sedmým operním Kryštofem se poprvé v desítce zjevila výběrovka Težkého Pokondra. Nominace na Anděla, zdá se, prospěla Jaromíru Nohavicovi, jehož "Ikarus" poskočil ze čtyřicítku na chvost první desítky. Černého Petra tento týden dostala kompilace "Cool Ice Hits 2009" a také další komplet Karla Gotta.

V obchodech se do první padesátky protáhly dvě novinky - na čtrnáctce debutuje nová Lily Allen ("It's Not Me, It's You") a na jedenatřicítce zažívá premiéru kompilace "Tekno! 50". Tímhle padla a jelikož jsme na vás ukuchtili změnu, za týden se s vámi na počtenou těší Petr Balada... Já už stihnu jen své poslední Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Michal Horáček - Ohrožený druh
  2. Různí - Mamma Mia!
  3. Lucie Vondráčková - Fénix
  4. Bruce Springsteen - Working On A Dream
  5. Různí - Taneční liga 110
  6. Marek Ztracený - Ztrácíš
  7. Kryštof - Kryštof v opeře
  8. Těžkej Pokondr - Best Of - 20 největších hitů
  9. AC/DC - Black Ice
  10. Jaromír Nohavica - Ikarus

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 7. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY