Elbow jako U2? Na protiválečném albu to jde

15.02.2009 12:00 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Různí - War Child Heroes
© facebook interpreta
Mezinárodní organizace War Child působí už patnáct let v oblastech zasažených válečnými konflikty. Pomáhá dětem vrátit se zpátky do života, který jim zabíjení mnohdy nenávratně poznamenalo. A protože každá pomoc něco stojí, čas od času zrealizuje akci ku zisku pozornosti a prostředků pro svou činnost. Tentokrát oslovila patnáct hudebních legend, aby vybraly ze svého zpěvníku vždy po jednom kousku a nabídly ho dost možná legendám nastupujícím. Celé výsledné album "Heroes" je nyní pár dní před vydáním dostupné na MySpace.com.

Co skladba, to mimořádně zajímavé spojení. Snad nejvíce pozornosti ještě před uveřejněním vyvolávala Duffy s McCartneyovskou "Live And Let Die", ale její příspěvek nakonec tak trochu zapadá s poslechem těch ostatních. Však se stačí podívat na tracklist, aby bylo jasné, že tentokrát to o jednom songu rozhodně nebude. Například Elbow dali nový emocionální náboj písni "Running To Stand Still", propůjčené od U2 z alba "The Joshua Tree", Hot Chip nezklamali, když se pomazlili s Joy Division, TV On The Radio rozhodně netrpěli třesem před kultovní titulní peckou od Davida Bowieho a Franz Ferdinand se radostně vtělili do Blondie.

Mimořádné album si žádá také mimořádné uvedení do světa. 18. února, dva dny po vydání, se v Londýně uskuteční koncert pro pouhé dva tisíce šťastných fanoušků, na kterém zahrají The Killers a Coldplay. Tomu se říká křest desky!

War Child "Heroes" (tracklist): Beck (Bob Dylan: Leopard-Skin Pill-Box Hat), Scissor Sisters (Roxy Music: Do The Strand), Lily Allen (The Clash: Straight To Hell), Duffy (Paul McCartney: Live And Let Die), Elbow (U2: Running To Stand Still), TV On The Radio (David Bowie: Heroes), Hot Chip (Joy Division: Transmission), The Kooks (The Kinks: Victoria), Estelle (Stevie Wonder: Superstition), Rufus Wainwright (Brian Wilson: Wonderful/ Song For Children), Peaches (Iggy Pop: Search And Destroy), The Hold Steady (Bruce Springsteen: Atlantic City), The Like (Elvis Costello: You Belong To Me), Yeah Yeah Yeahs (The Ramones: Sheena Is A Punk Rocker), Franz Ferdinand (Blondie: Call Me).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY