Katy Perry sesadila Coldplay z rádiového trůnu

28.01.2009 22:33 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Čtvrtý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI konečně přinesl zásadnější změny na nejvyšších pozicích. V obchodech se sice stále nejlépe prodává Michal Horáček, ale tuzemská rádia si už nenotují podle Chrise Martina. Tančí totiž s Katy Perry.
Česká rádia šla konečně do sebe. Po extrémně nudném úvodu roku se odhodlala ke změnám a rozhodně s nimi nešetřila - nové číslo jedna a třináct (!) novinek je opravdu nevídaná bilance.

Katy Perry - Hot N Cold
© facebook interpreta
RÁDIA - Novým číslem jedna tuzemského éteru je po šestnáctitýdenním dobývání Katy Perry. Její písnička "Hot N Cold" tak napodobuje její předchozí hit "I Kissed A Gril", jenž také dosáhl na vrchol, byť jen na jeden týden. Coldplay museli na dvojku a pan Kryštof na trojku. Solidní skok zaznamenali lidé, nebo tanečníci z The Killers, kteří se na aktuální brambory protáhli až ze šestnácté příčky, na pětku pokročila andělská Tereza Kerndlová a na šestce se nechávají zachraňovat Morandi. Sedmu táhli The Ting Tings a stejně jako Morandi jsou s aktuálním singlem v desítce poprvé, což platí i pro Marka Ztraceného, který ji pro tento týden uzavírá. Naopak padla rapperovi T.I., Gabrielle Cilmi, Pink a Big Alimu.

Neuvěřitelnou porci třinácti novinek otevírají na sedmadvacítce nepřekvapivě U2 s "Get On Your Boots", což s ledově klidnou pokerovou tváří o čtyři schůdky níže sleduje Lady GaGa ("Poker Face"). Do první padesátky se pak vešel ještě "Circus" Britney Spears. Číslo osmapadesát má Ironik s Eltonem Johnem za skladbu "Tiny Dancer", sedmou desítku uzavírají Beyoncé se "Single Ladies (Put A Ring On It)" a will.i.am s "I Like To Move It" a v deváté se dostalo na Davida Guettu ("Everytime We Touch") a Kanyeho Westa ("Heartless"). Posledních pět novinek se tak muselo namačkat až do samotného závěru první stovky, a to v tomto pořadí: Katy Perry ("Thinking Of You"), Elize ("Hott Stuff"), Royal Freakz ("Be My Lover 2009"), Ne-Yo ("Mad") a The Offspring ("Kristy, Are You Doing Okay?").

Top 10 - rádia:
  1. Katy Perry - Hot N Cold
  2. Coldplay - Viva la Vida
  3. Kryštof - Tak nějak málo tančím
  4. The Killers - Human
  5. Tereza Kerndlová - Anděl
  6. Morandi - Save Me
  7. The Ting Tings - Be The One
  8. Akon - Right Now (Na, na, na)
  9. Amy Macdonald - This Is The Life
  10. Marek Ztracený - Něco končí

Michal Horáček - Ohrožený druh
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Situace v tuzemských obchodech zase až tak příznivá není. První čtyři jména nám totiž zůstávají zcela beze změny, což znamená, že Michal Horáček bere za svůj "Ohrožený druh" již desátou zlatou a v závěsu se na něj opět pověsila hudba z filmu "Mamma Mia!", výjimečný koncert pana Kryštofa ve Státní opeře a "Black Ice" australských rokenrolových dinosaurů z AC/DC. Dlouhodobá oblíbenkyně tuzemských obchodů Lucie Vondráčková také tentokrát chytá druhý dech a s "Fénixem" se posouvá již na pětku. Novými tvářemi v letošní první desítce jsou zpěvačky Beyoncé a Pink, opačným směrem putují Jiří Korn a Guns N' Roses.

Tři novinky se vešly, každá z jiného soudku. Na jedenatřicítce debutuje filmová hudba k upířímu bijáku "Stmíváni" ("Twilight"), o čtyři příčky níže zažívá premiéru placka "Hordes Of Chaos" formace Kreator a na kulaté čtyřicítce pak sladká blondýna Lady GaGa s albem "The Fame". Jsme v cíli, za týden se těším na počtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Michal Horáček - Ohrožený druh
  2. Různí - Mamma Mia!
  3. Kryštof - Kryštof v opeře
  4. AC/DC - Black Ice
  5. Lucie Vondráčková - Fénix
  6. Ewa Farna - Blíž ke hvězdám (DVD + CD)
  7. Marek Ztracený - Ztrácíš
  8. Beyoncé - I Am... Sasha Fierce
  9. Kabát - Corrida 2007: Live DVD
  10. Pink - Funhouse

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 4. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY