Hodně úspěšných kliků v roce 2009

01.01.2009 05:00 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Patří k dobrým zvykům na přelomu roku zhodnotit uplynulých dvanáct měsíců. A také pohlédnout na tucet, který je před námi. Ani musicserver není jiný. Rok 2008 patřil v jeho historii k těm nejúspěšnějším. Aby ne, vždyť na hudebním poli se událo několik převratných událostí. Bohužel nejen tam.
Peking 2008
© rsf.org
Rok 2008 byl zvláštní. V komunistické Číně proběhla nejokázalejší olympiáda, jakou historie pamatuje, americkým prezidentem se stal černoch, bankéře a průmyslníky skolila finanční krize, Rusko zaútočilo na Gruzii, Izrael na Gazu... A v Česku vyhrál Jiří Paroubek naprosto drtivě krajské a senátní volby. Opravdu zvláštní rok.

Otřesy a burácení se bohužel nevyhnuly ani muzice. Vždyť v listopadu vyšla deska Guns N' Roses "Chinese Democracy". Axl Rose ji sliboval více než deset let, stalo se tradicí na ni čekat a vědět, že všechny ty sliby jsou jen takovou hrou. A hle, nahrávka je konečně na světě.

Aby toho nebylo málo, Britney Spears se rozhodla ukázat všem škarohlídům, že opravdu není takovou hudební nánou, za jakou ji kritici rádi vydávají. Soudě dle reakcí na "Circus" se jí to povedlo, a tak by se jí skutečně mohlo podařit zbavit se aspoň části nálepky, kterou na sebe sama před lety nalepila.

V takové nejisté realitě, kdy se boří dávno zajeté koleje, se hodí mít nějakou oporu. Mít jistotu, že vše není ztraceno a přeoráno. V muzice takové konstanty jsou. Třeba AC/DC. Australští rockeři loni vydali novou desku "Black Ice", na níž potvrdili, že se za tři desetiletí své existence nikam neposunuli a že to nemusí nikomu vadit.

Otázkou je, jak v turbulentní době obstál a obstojí musicserver.cz. Rok 2008 pro nás totiž nebyl ani překotný, ani nudný, či snad stereotypní: uvedli jsme v život novou rubriku "Video Jukebox", významně jsme vylepšili naše fotogalerie, zrychlili a posílili zpravodajství z koncertů. A také jsme výrazně rozšířili redakci - během podzimu přibylo do týmu několik nadějných redaktorů a redaktorek.

Do roku 2009, který bude jistě náročný (už třeba proto, že lze vzhledem ke krizi očekávat méně peněz z reklamy), proto musicserver vstupuje s optimismem. Začneme obměněným seriálem Co poslouchá musicserver, v němž jednotliví redaktoři odhalují čtenářům, jaké desky je ovlivnily. Oproti minulým vydáním by nová podoba měla být svižnější, čtivější a uvolněnější. Ještě během ledna vyjde také úvodní díl nepravidelného seriálu, v němž vás budeme seznamovat se zajímavými deskami, které vyšly ve světě, ale v Česku je nikdo nedistribuuje.

A podle všeho nás čeká další smršť koncertů (AC/DC, Eagles, Depeche Mode, Beyoncé...), což pro čtenáře musicserver.cz znamená nejen spoustu reportáží a fotogalerií, ale také řadu doprovodných článků: rozhovorů, komentovaných diskografií, výběrů nejlepších klipů. I tento servis chceme v roce 2009 posílit a zlepšit. Je toho před námi zkrátka dost. Takže...

... vážení čtenáři, zůstaňte nám věrní i nadále. A mimochodem: samozřejmě, že vám přejeme všechno nejlepší do nového roku a hodně úspěšných kliků. To jste ale stejně věděli, že ano?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY