Eagles Of Death Metal si zaletí do Prahy

31.12.2008 09:50 - Eva Samšuková | foto: facebook interpreta

Eagles Of Death Metal
© eaglesofdeathmetal.com
Lucerna Music Bar se otřese v základech. Dne 13. března zavítá do Prahy kalifornská kapela Eagles Of Death Metal, která navzdory svému jménu dává přednost zpěvnému hard-rocku, jenž je vykreslen bluegrassovými kytarami. Mají za sebou předskakování The Strokes a přes počáteční neshody dělali support také Guns N' Roses.

Kapelu již na konci devadesátých let založili Jesse Hughes a Josh Homme. Druhý jmenovaný, který ve skupině působí jako bubeník, je také zakladatelem a frontmanem kapely Queens Of The Stone Age, které dal v průběhu jejího vzestupu na pár let přednost. I tak se ale Eagles Of Death Metal dočkali již tří alb, které zatím počínaje letopočtem 2004 vydávají každé dva roky. Poslední deska "Hearts On" vyšla na podzim a bude dominovat jejich nadcházejícímu turné.

V lednu nakopne první část turné Evropu, pak se vrátí do rodné Ameriky a zbytek koncertování bude opět patřit evropskému publiku, jehož součástí budou také obyvatelé České republiky. Zatím není jasné, koho přesně uvidíme na pódiu, protože jediní dva stálí členové této formace jsou její zakladatelé a zbytek osazenstva se průběžně mění. Vše ale bude možné zjistit přímo na koncertě. Lístky budou k dostání v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY