Houpací koně vydali "Hélium" a chystají desku

24.12.2008 14:59 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Houpací Koně - Hélium
© houpacikone.cz
Houpací koně oslaví plnoletost až v příštím kalendářním roce přesto, že nedospělá lokální kapela již dávno dospěla. Po hudební i textové stránce se skupina vypracovala mezi tuzemskou alternativní špičku a navzdory nepříliš známému jménu odehrála stovky koncertů po celé České republice a Slovensku. Na svém kontě mají ústečtí hudebníci i turné po Německu či Holandsku.

Druhá polovina letošního roku byla pro Houpací koně, ke kterému byl natočen Ladislavem Kovářem i videoklip, a odjeli řadu koncertů. Pokud by vás singl zaujal, je možné si při koncertech za symbolickou cenu 50 Kč zakoupit originál nebo napsat členům kapely, kteří nahrávku v originálním obalu ochotně zašlou poštou. Na singlu je kromě písní "Hélium" a "Město piják" i několik verzí remixů těchto písní. Ještě před vydáním singlu totiž Houpací koně rozdali celkem jedenácti lidem své nahrávky ve stopách, ze kterých měli oslovení udělat remixy dle svého gusta. Vznikly tak techno verze či hiphopové verze původních bigbítových písní. Kompletní sbírka remixů je k poslechu zde.

Na začátku prosince vystoupila parta kolem Jirky Imlaufa a Martina Palaščáka společně se spřátelenou kapelou Bez peří v žižkovském klubu XT3. Na koncertu zazněly nové písně z připravované desky, která by měla vyjít na konci příštího roku. Další zastávka Houpacích koní v metropoli tak proběhne v novém kalendářním roce s novým repertoárem. Fanoušci ústeckého undergroundu si mohou čekání na novou desku krátit nejen poslechem singlu, ale i deskou s demonahrávkami, ranými a raritními písněmi Houpacích koní, která by měla v nejbližší době vyjít u kultovního lounského vydavatelství Guerilla Records, které severočeskou formaci v minulosti vydávalo. Na finálních úpravách písní pak pracoval především bývalý člen Houpacích koní - Honza Brambůrek.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY