MP3 Jukebox 48/2008 - speciál

03.12.2008 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Brazilian Girls - Good Time (Diplo Remix)
MP3 ke stažení (Better Propaganda)
žánr: electro country&western

Brazilian Girls
Co by to bylo za remixový speciál, kdyby v něm chyběl Diplo! V Brazílii se o něm šeptá, že ten odporný bílý cool nabob vykořisťuje místní undergroundové scény, a tak si Diplo místo teenagerských zpěvaček z chudinských čtvrtí Ria našel Brazilian Girls. Jaké pro něj bylo překvapení, když zjistil, že v kapele je jen jedna holka a navíc jsou všichni z New Yorku. Takový podvod! No nic, alespoň pro ně udělal remix "Good Time", který se vážně povedl.
DJ Earworm - Reckoner Lockdown (Kanye West vs. Radiohead)
MP3 ke stažení (Stereogum)
žánr: autoladička na antidepresivech

Kanye West
Ve Westově "Love Lockdown" mi něco chybělo. Nedokázal jsem to popsat až do okamžiku, kdy jsem si poslechl mashup této skladby s "Reckoner" od Radiohead. Sakra, Kanye do svého smutečního marše zapomněl přimíchat kytary! DJ Earworm to udělal za něj a teď je to skoro dokonalé. (Jestli "Reckoner" chyběla hlasová auto-ladička, si neodvažuju tvrdit. Na druhou stranu mě nenapadá příležitost, při které by se auto-ladička vůbec kdy hodila.)
DNTEL - Blinded By The Lights (The Streets Cover)
MP3 ke stažení (Xlr8r)
žánr: kosm(et)ický rock

The Streets
James Figurine z DNTEL má asi rád singl The Streets "Blinded By The Lights" (stejně jako jako já), a tak se ho rozhodl předělat. Celkem rozumně vynechal rap (to by zavánělo průšvihem) a ze skladby zbyla jen kostra s kosmickými efekty, které nahrazují Skinnerův jednoduchý sampl. Můžete ji celkem dobře používat jako odpuzovač molů nebo ke komunikaci se vzdálenými kosmickými civilizacemi.
Mercury Rev - Senses On Fire (Fujiya & Miyagi Remix)
MP3 ke stažení (Stereogum)
žánr: psychedelický trance

Mercury Rev
Nejsou nejlepší remixy o tom, že se potkají hudebníci ze zcela odlišných žánrů a ze setkání jejich geniálních duší vzejde to pravé umění? Pěkná blbost, ale dobře se to poslouchá. Jen se podívejte, co Fujiya & Miyagi provedli s vegetariánským salátem jménem "Senses On Fire" od Mercury Rev! Nejdříve do něj naházeli kostky uherského salámu, pak přidali trochu bůčku a ovaru a ještě to polili čerstvým vepřovým sádlem. Jestli jste se po pozření originálu cítili tak nějak étericky, po remixu si musíte jít zdřímnout. A druhý den ráno budete mít ještě pořád plné břicho.
Of Montreal - Gallery Piece (Jon Brion Remix)
MP3 ke stažení (Stereogum)
žánr: prasečí funk

Of Montreal
Bůhví, co by se stalo, kdyby Of Montreal do svých opulentních orgií poslední desky "Skeletal Lamping" ještě pozvali Jona Briona. Naštěstí Of Montreal jsou cool sami o sobě a nemusí si dokazovat, že dělají velké umění (v Brionově slovníku se to rovná bombastickým smyčcům, kterými infikoval Kanye Westa, Dido nebo Spoon). Malou ukázkou budiž Brionův remix "Gallery Piece", která je něco jako electro-funková párty v kostýmech. Třicet lidí v malém bytě, do kterého se ještě snaží Brion nacpat ve svém převleku za Amadea Mozarta. Zpěvák Of Montreal Kevin Barnes převlečený za transvestitu jménem Georgie Fruit ho vítá se slovy: "Pojď dál, támhle v ledničce je ještě trochu místa." Divný.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY