Video Jukebox 39/2008

21.11.2008 05:00 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Fenomén YouTube.com - video zdarma a pro všechny. Ale kdo se má v té hromadě vyznat? Pomůžeme vám v našem pravidelném Video Jukeboxu.

Glasvegas
Glasvegas - Please Come Back Home
žánr: experimental / surf / pop
info: oficiální web, MySpace.com

Jedna z nejzajímavějších nových britských kytarovek Glasvegas letos nadchla výborným eponymním debutem, který vyšel počátkem září. Už na závěr roku ale připravila parta Jamese Allana nové épéčko a vzhledem k jeho názvu "A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss)" a závěrečné písničce "Silent Night" ho můžeme s klidem v duši zařadit do kategorie vánočních desek. Do obchodů se dostane 1. prosince nejen samostatně, ale také jako součást reedice zářijového LP debutu. Písnička "Please Come Back Home" je z něj a dělá mu hodně slušnou reklamu.

Glasvegas - Please Come Back Home


Little Joy
Little Joy - The Next Time Around
žánr: alternative rock
info: oficiální web, MySpace.com

Po Albertu Hammondovi Jr, který letos v červenci vypustil již svou druhou úspěšnou sólovku "¿Cómo Te Llama?" a v rozehřívačce na koncert Coldplay nadchl i pražskou O2 Arenu, se přihlásil o slovo i další strouk - bubeník Fabrizio Moretti. Společně s Rodrigem Amarantem a multiinstrumentalistkou Binki Shapiro dal dohromady projekt Little Joy, jehož slušný eponymní debut vyšel počátkem listopadu. Že by Julian Casablancas konečně prohlédl a dal ostatním v kapele na čtvrté desce The Strokes více prostoru?


The Hours
The Hours - See The Light
žánr: alternative / rock / pop
info: oficiální web, MySpace.com

Antony Genn, frontman skupiny The Hours, prý spolykal v pětadevadesátém na Glastonbury hromadu éček. To ale ještě nedělá historku historkou... Následně ale zkusil LSD - dvakrát, heroin proložil vodkou a kokain jablečným vínem, což už jako běžná vysokoškolská kalba nezní. A je fakt, že na běžné vysokoškolské kalbě neběháte nahý po pódiu během festivalového setu Elasticy... O třináct let později Antony Genn pozval do svého klipu jeden ze současných sex-symbolů - herečku Siennu Miller - a je z toho klaustrofobický klip k písničce "See The Light".


Alessi's Ark
Alessi's Ark - The Horse
žánr: folk
info: oficiální web, MySpace.com

Alessi's Ark je mladá, osmnáctiletá písničkářka ze západního Londýna. Hudebně ji můžete zařadit někam do rodiny Laury Marling, kterou jsme si již ve Video Jukeboxu letos představili, případně jakou sousedku party Noah And The Whale. V zádech má Alessi smlouvu s EMI a před sebou vydání svého debutového épéčka, které má stejný název jako první singl z něj - "The Horse". A právě tuhle písničku si v dnešním Video Jukeboxu představíme.


The Smiths
The Smiths - How Soon Is Now?
žánr: indie pop / indie rock
info: oficiální web, MySpace.com

Manchesterská modla Johnnyho Marra a Morrisseye The Smiths oslavila letos v červnu dvaadvacet let od vydání svého nejslavnějšího alba "The Queen Is Dead". Před několika dny se ale také na svět dostala rekapitulační kompilace "The Sound Of The Smiths", na které se podílely obě hlavní ikony skupiny. Deska vyšla v jednodiskové i dvoudiskové verzi - první přinesla třiadvacet skladeb, druhá o jednu méně. Na prvním disku najdete také jednu z nejoblíbenějších písniček kapely "How Soon Is Now?", kterou tehdejší ředitel Sire Records Seymour Stein označil za "Stairway To Heaven" osmdesátých let.


Je libo přídavek?
Little Joy - Unattainable (DUMBO Session West) (žánr: alternative rock)
Psapp - Monster Song (žánr: indie / electronica)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY