Členové The Bad Seeds vydávají koncertní alba

23.11.2008 12:44 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Mick Harvey - Three Sisters - Live At Bush Hall
© facebook interpreta
Nick Cave & The Bad Seeds i jejich kapelník Mick Harvey vydali 17. listopadu svá koncertní alba na labelu Live There Than. The Bad Seeds připomínají koncert z Royal Albert Hall odehraný v květnu 1997, Harvey loňské vystoupení uskutečněné v Londýnské The Bush Hall.

"Live At The Royal Albert Hall" není pro Caveovy příznivce žádná novinka. Devět skladeb z tohoto vystoupení bylo součástí limitované edice alba "The Best Of Nick Cave And The Bad Seeds" z roku 1998. K vrcholům koncertu patřila odlehčená verze "Where The Wild Roses Grow" s Blixou Bargeldem zastupujícím Kylie Minogue. Aktuální deska je doplněna o další skladby včetně "The Mercy Seat" nebo "Do You Love Me?" a čítá celkem dvanáct tracků, přičemž oproti deset let staré verzi neobsahuje "The Weeping Song".

Harvyho album "Three Sisters - Live At Bush Hall" z květnového vystoupení z roku 2007 navazuje na jeho sólové album "Two Of Diamonds". Koncert ze stejného turné, jako bylo loňské pražské vystoupení, má logicky podobný setlist. Mezi šestnácti skladbami tak najdeme Caveovu "Come Into My Sleep" nebo Gainsbourgovu "Intoxicated Man".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY