Poslechněte si "Neon Doll" Dorian Gray's Prostitutes

04.12.2008 05:00 - Robert Hübner | foto: facebook interpreta

Dorian Gray's Prostitutes
© bandzone.cz
Dorian Gray's Prostitutes jsou na české poměry nadmíru progresivní kapela. Dost odvážná, dost úchylná. Nahoru je vytáhl především magazín Filter a co do činění mají také s dobrodiním jejich populárnějších příbuzných The Prostitutes. Nyní vydávají nové EP "La Petite Mort, Autumn In Vienna" a na jejich MySpace.com profilu je k poslechu první ochutnávka.

Žánrově je novinka ve stejné režii jako starší věci Dorianů. Energické indie-elektro s tajemnou atmosférou a provokativními názvy skladeb. Skvělým příkladem je jejich nejznámější song "Absinthe Pornography", který si vybrala společnost O2 pro svůj televizní spot a dala kapele možnost natočit k písni jejich první a zatím jediný videoklip.

Dorian Gray's Prostitutes (Bandzone.cz) jsou na scéně zhruba dva roky. Od té doby stihly vydat jen EP "Corsets, Neons And Platonic Love", ale nyní se na svět dere již zmíněné EP číslo dvě a s trochou štěstí i debutová deska, jejíž vznik datovali členové formace v rozhovoru tady na musicserveru právě na letošní podzim.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY