Skupina Mogwai vystoupí v Praze

11.11.2008 11:28 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mogwai
© facebook interpreta
Skotští Mogwai, kteří patří mezi nejdůležitější představitele post-rocku na světě, zahrají v Praze vůbec poprvé, a to 15. listopadu v Divadle Archa v rámci turné k novému albu "The Hawk Is Howling".

Pětičlenná skotská formace si svůj status nejvlivnější skupiny svého druhu vysloužila především schopností jedinečně kombinovat melodické riffy, chytrou rytmiku, pekelné kytarové stěny a nebeský ambientní klid do uhrančivých, silně emocionálních kompozic. Skupina okolo kytaristy Stuarta Braithwaita, která vznikla roku 1995, se ale těší zejména pověsti výtečné koncertní kapely. Kromě invenční práce se zvukem nástrojů naživo ohromí především mohutností navrstvených kytarových stěn, které neznají žádné limity.

Na koncertě dojde také k jedinečnému spojení s dalšími skvělými hudebníky. Netradiční hudbu přinese projekt elektronika s post-rockovými kořeny Kierana Hebdena (známého spíše pod jménem Four Tet, MySpace.com) s bubeníkem Milese Davise Stevem Reidem. Vstupenky stojí pro prvních sto padesát návštěvníků 590 Kč, ostatní vstupné pak 650 Kč. V prodeji v pokladně Divadla Archa a v sítích Ticketpro a Ticketportal (+ poplatky sítí).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY