Video Jukebox 37/2008

07.11.2008 05:00 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Fenomén YouTube.com - video zdarma a pro všechny. Ale kdo se má v té hromadě vyznat? Pomůžeme vám v našem pravidelném Video Jukeboxu.

Ladyhawke
Ladyhawke - My Delirium
žánr: pop / rock / electro
info: oficiální web, MySpace.com

Ladyhawke je druhým letošním zjevením indie popové scény - ještě před ní stroj času vyplivl z osmdesátek jinou blondýnu - Katie White se skupinou The Ting Tings a s peckama "That's Not My Name" a "Great DJ". Po ní už ale přišla řada právě na novozélandskou multiinstrumentalistku (mimochodem, také blond) Phillipu "Pip" Brown, která na začátku prázdnin zapálila hitem "Paris Is Burning" nejen Paříž, ale i všechny diskotéky. "My Delirium" je třetí fyzicky vydaný singl z debutové desky "Ladyhawke", která vyšla koncem září.


Florence And The Machine
Florence And The Machine - Dog Days
žánr: indie / garage rock / pop
info: MySpace.com

Zpěvačku Florence Welch jsme si ve Video Jukeboxu představili v červnu v rámci jejího nakopnutého debutového singlu "Kiss With A Fist", který byl variací na uvěřitelnější a neumakartovou Kate Nash, navíc s pekelně říznou kytarou. Druhá rádiovka jejího projektu Florence And The Machine "Dog Days" je trochu jiného kalibru, ale přesto funguje skvěle, protože opět vyzdvihuje její hlavní přednosti - sžíravě zajímavý hlasový projev a netuctové hudební kulisy. Jo, a video je dostatečně indie na to, aby potěšilo artové šílence. Singl bude venku 1. prosince.


The Kills
The Kills - Tape Song
žánr: indie rock / garage rock
info: oficiální web, MySpace.com

Americká zpěvačka Alison "VV" Mosshart a britský Jamie "Hotel" Hince aka The Kills vydali v březnu svou třetí řadovou desku "Midnight Boom". "Tape Song" je čtvrtý singl z téhle nahrávky a jeho video poskládala sama kapela ze zákulisních záběrů amerického turné, které The Kills absolvovali s Bensonovými a Whiteovými The Raconteurs. Poprvé tak v rámci tohoto alba nespolupracovali s ikonou hudebních mini filmů Sophie Muller, která letos kromě předchozích tří klipů tohoto dua natočila i klipy pro velké hity letošního roku "Sex On Fire" Kings Of Leon či "That's Not My Name" The Ting Tings.


The BPA (Fatboy Slim)
The BPA feat. Emmy The Great - Seattle
žánr: acousmatic / tape music / psychobilly
info: oficiální web, MySpace.com

Druhý singl nového projektu Normana Cooka The Brighton Point Authority (The BPA) "Seattle" navazuje na pecku "Toe Jam", která díky svému výjimečnému videoklipu prosvištěla o prázdninách všemi hudebními televizemi. Při nahrávání písničky "Seattle" Normanu Cookovi alias Fatboy Slimovi vypomohla svým svěžím hlasem londýnská skladatelka a zpěvačka Emma-Lee Moss alias Emmy The Great. Do americké povolební situace přichází tahle singlovka s velmi tématickým sloganem v refrénu: "You find a new day dawning every single morning in America".


Deerhoof
Deerhoof - Offend Maggie
žánr: indie rock
info: oficiální web, MySpace.com

Aktuálně čtyřčlenná parta ze San Francisca, která si říká Deerhoof, není na hudební scéně žádnou novinkou. V polovině října vypustila do světa album "Offened Maggie", které je již jejich devátou studiovou deskou a bývá označováno za jeden z nejlepších příspěvků do hudebního seznamu letošního roku. Tohle je jeden z klipů, které natáčí k novince Deerhoof přátelé skupiny. Přesněji - v tomto případě jde o titulní píseň "Offend Maggie" a autorem videa je Vice Cooler, jméno schované za jednočlenným elektronickým projektem Hawnay Troof.


Je libo přídavek?
Yeasayer - Wait For The Summer (live) (žánr: alternative rock / experimental)
Yeasayer - Tight Rope (žánr: alternative rock / experimental)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY