Karel Gott a gangsta rapper spolu. To musíte vidět!

10.11.2008 13:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Bushido - Für Immer Jung feat. Karel Gott
© kingbushido.de
Karel Gott je pro českou hudbu poklad. Nejúspěšnější zpěvák, to je jeho přívlastek. Jeho písničky mi jako mladému člověku moc neříkají, přesto si jej velmi cením a každoročním vtípkem při Slavíkovi je mi více a více sympatický. Jeho nejnovější počin mě ale, jak se říká, zbořil. Karel Gott toho za svou dlouhatánskou hudební kariéru zkusil mnoho, kdo by ale čekal, že si na hranici sedmdesátky střihne featuring s německým rapperem Bushidem?

Karel Gott je samozřejmě v Německu známý, že si jej ale vybere úspěšný německý gangsta rapper tuniského původu ke kolaboraci po poslechu jeho coveru "Forever Young" od Alphaville v podobě "Für Immer Jung", to musí překvapit každého. Běžně se písničky samplují, Bushido ale Gotta oslovil přímo a ten, možná neznaje Bushidovu lehce kriminální minulost, na spolupráci kývl.

Dvojice také natočila stylový podzimní videoklip, kde se Gott vozí v dobovém Mercedesu a zpívá na divadelním pódiu Bushidovi, který si své sloky "odříkává" v novém Mercedesu a moderním studiu. Toto unikátní spojení na YouTube.com vidělo za týden půl milionu lidí, čímž se stalo v Česku a Německu nejoblíbenějším videem a v globálním měřítku dosáhlo do Top 20! Vy se na klip můžete také podívat na YouTube.com nebo využijte přiloženou verzi z Bushidova MySpace.com.

Pokud se o pozadí této zajímavé spolupráce chcete dozvědět více, doporučuji rozhovor Karla Gotta s redaktorem RapHopu. Na YouTube.com je také ke shlédnutí původní Gottova verze "Für Immer Jung".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY