Juana Molina přiveze jako předskokana Garetha Dicksona

17.10.2008 13:26 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Gareth Dickson
© facebook interpreta
Juana Molina oznámila jméno předskokana pro svůj koncert, který odehraje 22. října v pražském Lucerna Music Baru. Je jím Gareth Dickson ze Skotska, o jehož aktuálním albu se mluví v superlativech.

Argentinská Björk Juana Molina, která je pro svou ambientní muziku kombinovanou s elektronikou přirovnávána například k Björk, je ověnčena několika prestižními cenami za svá dosavadní alba. V říjnu vydala u Domino Records svou další nahrávku s názvem "Un Día", která je podle jejích vlastních slov novou etapou v její tvorbě. Na podporu tohoto alba uspořádala turné, v jehož rámci vystoupí v doprovodu dvou dalších muzikantů premiérově také v České republice.

"Dickson vyniká ve svém unikátním využití kytary jakožto zvukotvorného tělesa. Úžasný počin, ve kterém můžete objevovat bohaté krajiny, prodlevy a akustické podklady. Toto je krásná hudba, hudba v podobě levitace, duchovní emergence; skoro hmatatelná, ale ve skutečnosti nikdy v dosahu," napsal o Garethu Dicksonovi Mark Harwood pro Polymorphic Music. Vstupenky na koncert jsou k dostání v pokladně Lucerna Music Baru a sítí Ticketpro, a to ve třech kategoriích za 484 Kč, 429 Kč a 374 Kč, na stání pak za 308 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY