Hračky pro kluky a holky

29.10.2008 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Mochipet je muž mnoha tváří, který dokáže spojovat spousty žánrů a vždy být svým způsobem originální a nepolapitelný. Jeho poslední deska "Microphonepet" je electro hip hopem, na němž spolupracovala hromada hostů. Beaty a hudba jsou Mochipetova starost, zbytek je na pečlivě vybraných pomocnících.
7/10

Mochipet - Microphonepet

Skladby: Tangle, Girls And Boys And Toys, We Put It Down, Get Your Whistle Wet, Banana Split, Take You Down, Ride On, A Beat Never Forgets, The Graduate, Evidence, Mr. Malase, Rambunktion, Hope Again, Vnecks, Sharp Drest, PJs, Paranoia Day, Lazy Days, Rapcats (bonus track), Do What You Feel (bonus track)
Vydáno: 16.05.2008
Celkový čas: 72:53
Vydavatel: Daly City Records
Když bylo Davidovi Wangovi patnáct let, prý hrál na elektrickou kytaru a ulítal na heavy metalu. Do budoucna mu pak zůstalo jen to spojení s elektrikou a nejbližší spřízněnou duší se mu stal notebook, na kterém začal skládat první elektronické experimenty. Debutové album "CDR" už jako Mochipet vydal v roce 2002, od té doby svět zásobuje ve velkém a na žádném počinu není žádným troškařem. Svým fandům vždy nabídne po strop nacpaný disk plný hudebních hraček pro maximální zábavu a uspokojení.

Jinak tomu není ani na "Microphonepet", ta čítá i s bonusy rovných dvacet položek. Jeho hlavním zájmem jsou beaty, zvukové a ruchové smyčky. Jen ten nepodstatný zbytek, tedy texty, nechal na svých hostech (mezi nimi je i mnoho jeho velmi blízkých přátel). Tentokrát už to není jen breakcore (viz. minulá "Girls Love Breakcore"), šel dál a propadl hiphopovým spodkům, na které nasazuje svoje klasické pokusy s idmkem, electrem, glitchem a breakbeatem. V "Ride On" překvapí kytarovým rifem a funky dechovou sekcí, jak již bylo řečeno, je to muž mnoha tváří, který nikdy nepřešlapuje na jednom místě.

"Microphonepet" je přecpaná pomocníky, v této hromadě naleznete Taiwankid, Dopestyle, RQM (z party Al Haca), KFlay, E da Boss, Sindri, Mykah9, Mike Boo nebo The Hustle Heads. Poslední zmínění jsou podepsání pod singlovkou "Get Your Whistle Heads", která nezapře nic z Mochipetova stylizování. Puntičkářský smysl pro nasazení fíglů a zvuků tu rázem přesahuje jednu úroveň. Vedle toho si postavte kuráž pro humor a nadsázku parodovat hiphopové stars, takto se postupně dopracujete k obrazu současného snažení Mochipeta.

"Microphonepet" je rozmanitá, ale možná až příliš dlouhá na udržení stoprocentní koncentrace. Přesto je to klasický Mochipet, který si vás získá svým přístup velkého hračičky a silnými momenty, které rozhodně stojí za to.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY