Metallica má v Česku čtvrtou prodejní jedničku v řadě

08.10.2008 20:51 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Týden číslo čtyřicet jedna (překvapivě...) nepřinesl v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI nic zásadního, obě jedničky zůstávají i nadále jedničkami. Rádia nejčastěji točí Katku Knechtovou a čtečky v obchodech již počtvrté nejčastěji snímají čárový kód na nové Metallice.
Kateřiny je sice až 25. listopadu, ale party na vrcholu rádiové hitparády si Katky uspořádaly již nyní. Našemu éteru kralují čtyři dámy, v jejichž čele kráčí Katka Knechtová a Katy Perry.

Bathory
© facebook interpreta
RÁDIA - Byť ne v řadě, ale přece: Katka Knechtová vytáhla Jakubiskův film "Bathory" do třetice za poslední čtyři týdny na rádiový vrchol. Na záda se jí ale již lepí Katy Perry, jejíž líbačka s jinou dívkou byla sice už už na ústupu (před dvěma týdny klesla ze sedmy na šestnáctku), ale nyní je opět zpátky a zdá se, že má na to zvládnout i poslední krůček. Trojici na bedně doplňuje stejně jako posledně Gabriella Cilmi, brambory na růžovo obarvila Pink a vrchní pětku doplňuje nebezpečná dvojka Kardinal Offishall a Akon. Šestku i život nově oslavují Coldplay, happy sedma tančí již pro Duffy a o tom, jak rozhodně nemáte volat na Katie White, vám napoví desátí The Ting Tings. Z desítky putují September, Marek Ztracený, Ne-Yo, Yael Naim a Laurent Wolf, který ze sedmy klesl úplně mimo první stovku.

Nejvyšší novinku má tento týden Kylie Minogue se singlem "One" na osmatřicítce, na šestačtyřicítce debutuje Delerium se Sarah McLachlan a skladbou "Silence 2008", na dvaapadesátce máme T.I. a Rihannu s "Live Your Life" a o sedm příček níže konečně také první českou písničku - "Navěky" Tomáše Kluse. V osmé desítce najdeme druhou písničku od Katy Perry ("Hot 'N' Cold") a také "I Don't Know" Twiins.

Top 10 - rádia:
  1. Katka Knechtová - Môj bože
  2. Katy Perry - I Kissed A Girl
  3. Gabriella Cilmi - Sweet About Me
  4. Pink - So What
  5. Kardinal Offishall / Akon - Dangerous
  6. Coldplay - Viva la Vida
  7. Duffy - Mercy
  8. Shaun Baker - Hey Hi Hello
  9. Morandi - Angels
  10. The Ting Tings - That's Not My Name

Metallica - Death Magnetic
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V obchodech jsme se změnou v kusu zrovna dvakrát nevytáhli, takže na bedně zůstává vše při starém: zlato pro magnetickou Metallicu, stříbro bere soundtrack k muzikálu "Mamma Mia!" a bronz Coldplay Chrise Martina. Jelikož se o flek nahoru posunuli aktuálně bramboroví Supporti a o tři letní kompilačka "Hot Summer Hits 2008", musela Yvonne Sanchez ze čtyřky až na šestku. Zpátky do desítky se protáhli kosmičtí Queen + Paul Rodgers, na devítce debutují s nejvyšší novinkou týdne "5" Škwor (CD + DVD edice, ať jsme přesní) a desítku uzavírá Duffy. Z kola ven putují "Kanikuly" a projekt Michaela Cretu Enigma.

Šestici novinek doplňují The Rasmus s "Black Roses" na dvanáctce, Prahu okouzlivší Leonard Cohen s "Essential" na šestnáctce a "More Best Of Leonard Cohen" na osmačtyřicítce, Pussycat Dolls s "Doll Domination" na třiadvacítce a - světe div se - "Komplet" od Shalomu na čísle čtyřicet jedna, což je ideální důvod k tomu to raději zabalit. Za týden se těším na počtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Metallica - Death Magnetic
  2. Různí - Mamma Mia!
  3. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  4. Support Lesbiens - Lick It
  5. Různí - Hot Summer Hits 2008
  6. Yvonne Sanchez - My Garden
  7. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  8. Queen + Paul Rodgers - The Cosmos Rocks
  9. Škwor - 5 (+ DVD)
  10. Duffy - Rockferry

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 41. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY