BT Digital Music Awards 2008 znají své vítěze

04.10.2008 10:18 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Kylie Minogue
© last.fm
Většina hudebního dění se v současné době přestěhovala na internet. Právě proto i BT Digital Music Awards, které nám mají říct, kdo si právě se sítí rozumí nejlépe, stoupají v žebříčku důležitosti. O vítězích dvaceti kategorií letos rozhodovali ve třinácti případech přímo uživatelé a ve zbylých sedmi speciálně sestavená porota.

Kylie Minogue tak vedle ceny za nejlepšího pop umělce roku, získala ocenění i za inovativní přístup ke své webové prezentaci, konkrétně za stránky kyliekonnect.com , které sdružují její fanoušky z celého světa. Nejlepší oficiální internetové stránky má skupina Coldplay, která zvítězila navíc i v kategorii rock / indie, a neoficiální stránky pak nejlépe vytváří příznivci Avril Lavigne na adrese AvrilBandAids.com.

Dodejme ještě, že taneční sekci obsadili Hadouken!, nováčkem roku se stali Vampire Weekend a umělcem za rok 2008 bez ohledu na kategorie jsou Radiohead. Hudebním časopisem na internetu je pro letošek NME. Kompletní přehled vítězů a další podrobnosti k BT Digital Music Awards naleznete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY