Ve stopách klasiků

16.10.2008 15:00 - Ondřej Michal | foto: facebook interpreta

O tom, jak čtyřka Time Again zní naživo, se mělo možnost české publikum již přesvědčit. Nebude tedy od věci se podívat, jak zní výsledek jejich studiové práce. Dva roky po svém podařeném debutu představují nové album. A nutno říct, že o nějakém zklamání nemůže být ani řeči.
7/10

Time Again - Darker Days

Skladby: Day Like This, Soon It Will Be, One Way Or Another, Lines Are Faded, Darker Days, Lucky, Montreal (Street Kids), Lookin' Back, Movin' On, You're Goin' Down, TV Static, Shell Casings, Gonna Get Mine, Outcast
Vydáno: 19.02.2008
Celkový čas: 30:03
Vydavatel: Hellcat Records
Slunná Californie je známá především coby místo původu mnoha pop-punkových kapel. Z této oblasti omývané zpěněnými vlnami Pacifiku však pochází také celá řada seskupení, u nichž chytlavá melodie a popová líbivost není tou hlavní prioritou. Jednou z takových je i parta Time Again, kterou dal dohromady zpěvák Daniel Dart.

Pánové, kteří o sobě již dali vědět coby předskokani blízkých Tiger Army nebo The Casualties, jsou dobří kámoši s Larsem Frederiksenem a Timem Armstrongem. Nikoho tedy nemůže překvapit fakt, že stejně jako svůj dva roky starý debut "Stories Are True" i letošní "Darker Days" vydali pod patronátem uznávané značky Hellcat Records. Pravdou je, že právě spolupráce s výše jmenovanými se na jejich tvorbě výrazně podepsala. Netvrdím že je to na škodu, ovšem podobnost s klasiky Rancid je u Time Again evidentní. Ostatně i vokál Daniela Darta svým zabarvením částečně připomíná ten Frederiksenův.

Time Again neodbočili z cesty, na kterou se vydali před čtyřmi lety, ani o píď. Dál je středobodem jejich zájmu strhující přímočarý punkrock, ve kterém má hlavní slovo bublavá basová linka, čitelná kytara a vícehlasem zpívané refrény. Na letošní zhruba půlhodinovou placku zařadili čtrnáct skladeb se stopáží pouze jedinkrát přesahující tři minuty. Jakékoliv zbytečné zdržování či zpomalování našlápnutého tempa byste tady hledali marně.

Pro koho jsou Rancid už příliš hvězdní či dokonce provaření, pro toho hraje čtyřka Time Again. Ponechme stranou otázku, do jaké míry jsou či nejsou protekční kapelou, vzhledem ke svým vazbám na důležité postavy současné punkové scény. Jejich kvality jsou nezpochybnitelné a vzrůstající popularita neoddiskutovatelná.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY