Enrique Iglesias obhájil českou rádiovou jedničku

03.09.2008 22:22 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Třicátý šestý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI se zrovna dvakrát nepochlapil. V rádiích z vrcholu i nadále pořvává Enrique Iglesias a v obchodech hraje i tento týden prim filmové zpracování muzikálu "Mamma Mia". Vše tedy zůstává při starém.
Tak nám začala škola a se školou přišla i hitparádová nuda. Smutné je, že v tuzemských hitparádách přichází nuda také s novým rokem, jarem, Velikonocemi, létem, prázdninami... Vem to čert, jdeme na to.

Enrique Iglesias - Can You Hear Me
© facebook interpreta
RÁDIA - Nejzásadnější informací, kterou tento týden do éteru vykřičela tuzemská rádia, je návrat Katky Knechtové z Pehy na medailové pozice - po pádu ze stříbra na osmičku se její písnička "Môj bože" po týdnu vyhoupla alespoň k bronzu. Lépe na tom v aktuálním žebříčku jsou již jen zlatý Enrique Iglesias a stříbrná September, což znamená, že první dvojku máme beze změny. Yael Naim oslavovala minulou trojku tak vehementně, že procitla o týden později až na devítce, čtyřku si podržela Madonna, Katy Perry vyměnila šestku za pětku s partou Morandi a sedmičkový úsměv vykouzlil Laurent Wolf. Dvě nové tváře v desítce patří Ne-Yovi a Shaunu Bakerovi, ven museli Marek Ztracený a Leona Lewis.

Nejvyšší novinkou je na sedmapadesátce "This Is The Life" Amy MacDonald, o dvě příčky níže máme Ushera s "Moving Mountains" a na šestaosmdesáté příčce debutuje singl "One Step At A Time" Jordin Sparks. V závěru stovky ještě najdeme jako novinky se tvářící skutečně obstarožní kousky "Get Busy" Seana Paula a "Teenage Dirtbag" popových punkerů z Wheatus.

Top 10 - rádia:
  1. Enrique Iglesias - Can You Hear Me
  2. September - Cry For You
  3. Katka Knechtová - Môj bože
  4. Madonna - Give It 2 Me
  5. Katy Perry - I Kissed A Girl
  6. Morandi - Angels
  7. Laurent Wolf - No Stress
  8. Ne-Yo - Closer
  9. Yael Naim - New Soul
  10. Shaun Baker - Hey Hi Hello

Různí - Mamma Mia! The Movie (soundtrack)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Nejvyšší společnost v českých rádiích hlásí jedinou personální změnu, a tou je navíc fakt, že si polepšil Petr Kolář... Zatím je z toho desítka. Jinak první čtyřka nám zůstala zcela beze změny, takže na vrcholu je soundtrack k filmovému muzikálu "Mamma Mia" a za ním bratři Ebenové, následováni kompilacemi "Kanikuly" a "Hot Summer Hits 2008". Pátá je po týdenní pauze opět Duffy, Coldplay si udrželi šestku a na sedmu z desítky zamířila Madonna. Před Koláře se ještě nacpal Jarek Nohavica a Lucka Vondráčková. Jo, a bývalému rockerovi musela místo udělat vzpomínka na Karla Hálu.

Nejvyšší novinkou týdne je dlouho očekávaný návrat Ashcroftovy party The Verve, který to dotáhl na slušnou osmnáctku. Ve třetí desítce zažívají premiéru Basshunter s plackou "Now You're Gone - The Album" a Slipknot s "All Hope Is Gone", ve čtvrté uhrál dabl Vladimír Mišík, když jeho deska "Archa + hosté" obsadila pětatřicítku a stejnojmenné DVD se dostalo ještě o krůček výše. V desítce páté máme ještě Shauna Bakera s albem "1". Padla. Za týden na počtenou, do té doby: Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Různí - Mamma Mia
  2. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  3. Různí - Kanikuly
  4. Různí - Hot Summer Hits 2008
  5. Duffy - Rockferry
  6. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  7. Madonna - Hard Candy
  8. Jaromír Nohavica - Ikarus
  9. Lucie Vondráčková - Fénix
  10. Petr Kolář - Bez křídel

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 36. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY