David Gilmour nabídne koncertní vzpomínku na Polsko

31.08.2008 09:15 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

David Gilmour - Live In Gdańsk
© facebook interpreta
Fanoušci Davida Gilmoura, kteří se nemohou nabažit jeho loňského DVD z Royal Albert Hall, mohou zaplesat. Již za pár týdnů se totiž dočkají mnohem většího sousta.

Půjde o komplet s názvem "Live In Gdańsk", který přinese záznam fenomenálního koncertu Davida Gilmoura, jenž se v polském Gdaňsku uskutečnil v rámci turné k jeho desce "On An Island". Během tohoto jedinečného koncertu Gilmour před více než padesáti tisíci diváky představil nejen písně ze zmiňovaného alba, ale i klasické hity z dob účinkování v kapele Pink Floyd. To vše se událo nejen za podpory jeho doprovodné kapely v čele s veteránem Richardem Wrightem, ale i za vydatné pomoci Polish Baltic Philharmonic Orchestra. Určitě stojí za zmínku i to, že některé písně, které komplet nabídne, zahrál Gilmour pouze na tomto vystoupení, a proto půjde o lahůdku nejen pro skalní fandy.

Titul "Live In Gdańsk" byl měl vyjít hned v několika formátech - například s DVD nosiči nebo bonusovým audio CD. My přinášíme prozatím tracklist základní dvoudiskové verze. Disk 1: Speak To Me, Breathe, Time, Breathe (Reprise), Castellorizon, On An Island, The Blue, Red Sky At Night, This Heaven, Then I Close My Eyes, Smile, Take A Breath, A Pocketful Of Stones, Where We Start. Disk 2: Shine On You Crazy Diamond, Astronomy Domine, Fat Old Sun, High Hopes, Echoes, Wish You Were Here, A Great Day For Freedom, Comfortably Numb.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY