Pennywise nakonec zahrají v Praze se dvěma předkapelami

26.08.2008 15:28 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Pennywise
© facebook interpreta
Už ve středu 27. srpna se v pražském Lucerna Music Baru představí živoucí skate-punková legenda Pennywise (MySpace.com), která - přestože letos slaví dvacet let od svého vzniku - vystoupí v Čechách poprvé v historii.

Společnost jim u toho bude dělat další výtečná parta - A Wilhelm Scream z východního pobřeží USA, hrající velmi příbuzný hudební styl, a to naprosto skvěle, jak se mohli přesvědčit návštěvníci jejich letošního květnového pražského vystoupení. Druhou předkapelou na středečním koncertě budou němečtí punkeři Scheisse Minnelli. Pennywise jsou klasickými představiteli kalifornské punk-rockové scény typické pro devadesátá léta dvacátého století, která se zformovala zejména kolem labelů Epitaph a Fat Wreck Chords a kapel Bad Religion a No FX, společně s nimiž tvoří právě Pennywise pomyslný královský triumvirát. Pro tvorbu všech tří se rovněž vžilo označení skate-punk, jelikož pocházejí z prostředí, kde byla skateová a punková komunita značně provázána.

Pořádající agentura Conspiracy zaznamenala v posledních dnech výrazné zvýšení zájmu o vstupenky a doporučuje proto zájemcům jejich včasné zajištění v předprodejní síti Ticketpro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY