České hitparády tančí na hity nesmrtelné Abby

20.08.2008 22:37 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Čtyřiatřicátý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI by byl naprosto nepředstavitelnou nudou, kdyby se tuzemské obchody neinspirovaly tuzemskými kiny a nepřenesly úspěch muzikálu "Mamma Mia" i do prodejní hitparády... Jo, a v rádiích si zopakovaly jedničku Sugababes.
Hitparády jsou dneska zajímavé asi jako počítačový simulátor rekreačního rybaření, takže bez zbytečných řečí do toho, ať je to co nejdříve za námi.

Sugababes - Denial
© facebook interpreta
RÁDIA - V nejvyšší desítce nejhranějších skladeb tuzemského éteru se neudálo zbla nic. První trojka kempuje na stupních vítězů ve stejném složení a pořadí jako minule, tedy zlato berou Sugababes, stříbro Katka Knechtová a bronz Kylie Minogue. I zbytek desítky nastupuje do dnešních žebříčků v totožné sestavě jako posledně, došlo pouze na lehké úpravy. Brambory strouhá Helena Zeťová, s brekem ji následuje pátá seveřanka September, opět k vrcholu se posunul Enrique Iglesias a před desátými Kabáty se sešlo ženské trio Colbie Cillat, Alanis Morissette a Duffy. Jak jsem již naznačil, nikdo z desítky nevypadl, nikdo pochopitelně nepřibyl.

Tristní situaci v rádiích podtrhuje jedna jediná novinka, kterou najdeme na šestapadesáté pozici - IMT Smile a jejich "Krásný sen".

Top 10 - rádia:
  1. Sugababes - Denial
  2. Katka Knechtová - Môj bože
  3. Kylie Minogue - In My Arms
  4. Helena Zeťová - Love Me Again 2008
  5. September - Cry For You
  6. Enrique Iglesias - Can You Hear Me
  7. Colbie Caillat - Bubbly
  8. Alanis Morissette - Underneath
  9. Kabát - Kdoví jestli
  10. Duffy - Mercy

Různí - Mamma Mia! The Movie (soundtrack)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Situace v obchodech je přeci jen o pár odstínů světlejší než ona bezpáteřní nuda v rádiích. Hlavní podíl na tom má soundtrack k muzikálovému hitu léta "Mamma Mia", který se vyhoupl až na samotný vrchol, a sesadil tak bratry Ebeny i s jejich "Chlebíčky" na stříbro. Trojku mají posledně stříbrné "Kanikuly" a čtyřku další kompilace - "Hot Summer Hits 2008". Z dalších, už jen kosmetických úprav zmiňme to, že z devítky se na šestku posunula Madonna, že zpět do desítky dolétl Nohavicův "Ikarus" a že opačným směrem musela výběrovka "Somewhere Back In Time: The Best Of 1980-1989" veteránů z Iron Maiden. Nedělní koncert pomohl aktuální desce R.E.M. - "Accelerate" se vyhoupla z hlubin až na slušnou sedmnáctku.

Prodejní hitparáda hlásí dvě nové placky v první padesátce, tou úspěšnější je vzpomínka na osmašedesátý rok "Běž domů, Ivane!" na třiačtyřicítce, tou méně úspěšnou pak výběrovka "Number Ones" Abby o tři příčky níže. Za týden se těším na počtenou, do té doby: Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Různí - Mamma Mia
  2. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  3. Různí - Kanikuly
  4. Různí - Hot Summer Hits 2008
  5. Duffy - Rockferry
  6. Madonna - Hard Candy
  7. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  8. Jaromír Nohavica - Ikarus
  9. Lucie Vondráčková - Fénix
  10. Karel Hála - Pop galerie

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 34. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY